Šport
15 ogledov

Ni Malkina, ni Crosbyja? Ni panike!

Vratar Pittsburgha Marc-Andre Fleury je moral petkrat pobrati plošček iz svoje m Reuters
Brez poškodovanih Jevgenija Malkina in Sidneyja Crosbyja so Pittsburgh Penguins na prvi domači tekmi sezone premagali Florida Panthers (4:2). Ob odsotnosti svojih dveh zvezd, kot se je dogajalo tudi večji del lanske sezone, jim je pomagalo tudi 32 obramb Marca-Andreja Fleuryja. Za panterje je bil to šele prvi poraz.

Pittsburgh Penguins so spet pogrešali svoja prva igralca Sidneyja Crosbyja in Jevgenija Malkina, na kar so se sicer lahko navadli že v večjem delu lanske sezone, igranje brez svojih dveh zvezd pa jim gre vedno bolje od palic. Florida Panthers je za prvi poraz sezone frustriral še vratar Marc-Andre Fleury (32 obramb), gole pa so zabili štirje različni igralci.

"Bolj kot ne imamo enako skupino igralcev kot lani. Vsi poznamo sistem in skupaj igramo na pravi način. To je bila dobra domača zmaga," je po tekmi razlagal Pittsburghov Pascal Dupuis, prvi strelec na tekmi. Skupaj z Mattom Cookom je pingvine povedel v zgodnje vodstvo z 2:0, svoje pa sta kasneje dodala še Richard Park in James Neal. Za goste, ki so izgubili še peto tekmo zapored proti Pittsburghu, sta zadela Marcel Goc in Tomas Fleischmann.

V Ottawi je Danielu Alfredssonu uspelo še tretjič zapored odločiti tekmo z uspešnim kazenskih strelom, tako da so se senatorji veselili zmage nad Minnesoto. V tem elementu igre sta bila natančna tudi Milan Michalek in Jason Spezza. Hokejisti Minnesote so sicer prek Kyla Brodziaka in Devina Setoguchija povedli z 2:0, nato pa je Nick Foligno znižal zaostanek. V zadnji tretjini je Nick Johnson spet popeljal Minnesoto na +2, vendar pa sta Chris Neil in Colin Greening na uvodni domači tekmi sezone poskrbela za podaljšek.

Liga NHL, rezultati:

Ottawa Senators : Minnesota 4:3*
* - po kazenskih strelih

Pittsburgh Penguins : Florida Panthers 4:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.