Šport
536 ogledov

Ni milosti! Prepoved nastopanja, ker je varal ženo

Daiya Seto Epa
Eden najboljših plavalcev na svetu bo zaradi nezvestobe počival do konca leta.

Japonska plavalna zveza je do konca leta suspendirala štirikratnega svetovnega prvaka v 50-metrskih bazenih Daiyo Seta po zunajzakonski zvezi, danes poroča britanska radiotelevizija BBC. Daiya Seto je po priznanju afere odstopil s položaja kapetana japonske olimpijske plavalne reprezentance.

Kot so sporočili, je 26-letni tekmovalec "kršil standarde športnega vedenja".

Za zdaj ne kaže, da bi zunajzakonska afera, to je priznal septembra letos, vplivala na njegov nastop na prestavljenih poletnih olimpijskih igrah, ki bodo v Tokiu leta 2021.

"Moje najbolj iskreno opravičilo bo, da nadaljujem s plavanjem in si povrnem zaupanje družine, ki jo je globoko prizadelo moje neodgovorno vedenje," je dejal Seto.

"Rad bi se znova z vso resnostjo in odločnostjo podal v plavalne bazene, da začnem znova, tako da me bodo družina in vsi spet prepoznali kot plavalca."

Revija Shukan Shincho je v svoji spletni izdaji minuli mesec objavila članek, v katerem piše, da je Seto septembra obiskal ljubezenski hotel z žensko, ki ni bila njegova žena. Seto in njegova žena Yuka Mabuchi, japonska skakalka v vodo, imata dve majhni hčerki.

Daiya Seto | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.