Šport
30 ogledov

Ni Sidneyja, vlada car Alex

Mož odločitve v Pittsburghu – Alexander Ovečkin. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V ligi NHL so najvišje slavili NY Islanders - nad Florido kar s 5:1. Pittsburgh brez Sidneyja Crosbyja je klonil pred Washingtonom, ki mu je zmago zagotovil Alex Ovečkin.

Rus Alex Ovečkin je poskrbel za zmago Washingtona nad Pittsburghom – ta je igral brez že več kot mesec dni manjkajočega Sidneyja Crosbyja in Jevgenija Malkina – z 1:0. Vratar zmagovalcev Michal Neuvirth je zbral 39 obramb, tretjič v sezoni je mrežo ohranil nedotaknjeno, in to drugič proti Pittsburghu v dveh tednih.

"Naš sistem zagotavlja, da dobro igramo v obrambi. V napadu pa moramo biti ustvarjalni," je povedal Ovečkin, potem ko je zabil svoj 24. gol v sezoni. "Čas je, da začnemo igrati dobro." Washington, ki ima v jugovzhodni diviziji točko zaostanka za Tampo, je slavil na desetih od zadnjih 12 tekem priti Pingvinom v rednem delu sezone. Ti pa so izgubili zadnjih šest od osmih tekem, kar trenutno zadostuje za četrto mesto vzhodne konference in drugo v atlantski diviziji.

Liga NHL:


New York Islanders : Florida 5:1
Moulson 3, Martinek, Bailey; Santorelli

St. Louis : Chicago 3:5
McDonald, Boyes, Pietrangelo; Stalberg, Bolland, Kane, Toews, Hossa

Pittsburgh : Washington 0:1
Ovečkin

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.