Šport
19 ogledov

Ni več Jankovića, da bi dal 15 golov sam

Marta Bon opozarja, da se Krim ne nahaja več v časih, ko je za finance poskrbel Dejan Mijović
Finančna kriza ni potolkla Krima Mercatorja. Zdi se, da ga je celo motivirala, saj je vknjižil že drugo zaporedno zmago v Ligi prvakinj. V soboto je po Metzu padel še Aalborg. Pogovarjali smo se z Marto Bon.

Ste po finančni krizi pričakovali tako uspešen vstop v ligo prvakinj.
Po eni strani sem se bala, kakšne posledice bodo v klubu pustile finančne težave, po drugi pa sem veliko dela opravila s čiščenjem glav igralk, tako da smo bili na vse pripravljeni. Vsi smo dobili možnost svobodne izbire, vsak bi lahko odšel, dogovorili pa smo se, da bodo tisti, ki bodo ostali, delovali v dobro Krima, pa tudi sebe, saj vemo, da lahko le dobri in srečni posamezniki tvorijo močno celoto. Vesela sem, da se je na koncu razpletlo po željenem scenariju.

Ste po vseh zapletih pričakovali, da bodo puce tako borbene?
Na nek način sem, saj sem punce izbirala tudi po karaternih lastnostih. Veliko pozornosti sem namenila prehodu iz lanske v letošnjo sezono. Jasno sem dala vedeti, da je bila prejšnja sezona sezona selekcioniranja, zdaj pa smo sestavili ekipo za prihodnost. Mislim, da so igralke, ki smo jih priključili ekipi - velja predvsem za Slovenke - prave. Izbrali smo tiste, za katere se nam je zdelo, da lahko na dolgi rok postanejo vrhunske rokometašice in Krim ima v tem trenutku prav gotovo kopico deklet, ki se lahko na svojem igralnem mestu razvijejo v najboljše igralke na svetu. Naredili smo dobro delo, ki ga je potrebno negovati. Lahko se seveda zgodi, da s svojo ritjo podremo vse, kar smo do zdaj zgradili, vendar verjamem, da je v teh, ki vodimo klub, dovolj zrelosti in pameti, da nam bo uspelo.

Je možno, da se igralke zadaj bolj motivirane, ker se morajo v kriznih časih boriti za svojo službo?
Motivirane smo bile ža lani, je pa res, da nas je vse skupaj malo pretreslo. Že prej sem govorila, začnimo se obnašati drugače, saj v klubu ni več Zorana Jankovića, ki je sam zabil petnajst golov. Malo karikiram. Hočem povedati, da je treba zdaj delati na drugačnih osnovah. Vsi moramo gledati na to, da bomo vredni sponzoriranja. Mislim, da tukaj ne bi smelo biti težav, saj se želijo sponzorji identificirati s hrabrimi, dinamičnimi zmagovalnimi ljudmi, kakršni želimo biti in tudi smo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Ste tudi vi v kakšnem trenutku pomislili, da bi odšli?

Ne vem, mislim, da ne bi šla, ker bi v klubu vseeno ostale slovenske reprezentantke, s katerimi bi seveda bilo smiselno delati, saj je zaloga za napredek precejšnja. Uživam v delu z ljudmi, ki želijo napredovati. Seveda sem vesela, da je zasedba v večini ostala nespremenjena.

Še kratek vpogled v prihodnost. Danes teden doma igrate proti Hypu, ki bo najtežji zalogaj do zdaj. Kaj pričakovati od tekme?
Vse imamo v svojih rokah, vendar je Hypo vendarle mogočen klub s tradicijo. Ima vse, kar imajo veliki; kakovost, raznovrstnost, samozavest. To so močni aduti, ki pa jih ima tudi Krim. Veliko je odvisno, od naše psihične pripravljenosti. Zavedam se, da bo prišel tudi padec forme v naši igri. Upam, da se bo to zgodilo čim kasneje in verjamem, da lahko s tem zanosom in poletnostjo nadaljujemo in premagamo Avstrijke.

Koga pa postaljate v vlogo favorita?
Favorit je Hypo. Vseeno ima več izkušenj kot mi, ampak prav to nam daje še večji zagon. Vedno je lepše čakati, igrati in premagati boljše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.