Šport
26 ogledov

Ni verjela, da je izločila prvo igralko sveta

Dominika Cibulkova Reuters
Dominika Cibulkova je v osmini finala OP Francije pripravila veliko presenečenje, potem ko je z 2:0 v nizih izločila prvo nosilko in trenutno najboljšo igralko na svetu, Viktorijo Azarenko.

V osmini finala odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu je izpadla prva nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka. Zmagovalko letošnjega avstralskega turnirja za veliki slam v Melbournu je s 6:2 in 7:6 (4) ugnala 15. nosilka, Slovakinja Dominika Cibulkova. V medsebojnih dvobojih je bila za Slovakinjo to šele druga zmaga v devetih dvobojih, na zadnjih petih pa je vselej osvojila niz. Edinkrat doslej je Belorusinjo premagala leta 2008 na pesku Amelia Islanda.

Poleg Cibulkove so bile uspešne še Italijanka Sara Errani, ki je suvereno izločila nekdanjo zmagovalko Pariza Svetlano Kuznecovo, Nemka Angelique Kerber, ki je v dveh nizih premagala Hrvatico Petro Martić, ter Avstralka Samantha Stosur, ki je bila boljša od Američanke Sloane Stephens.

V ženskem delu turnirja se presenečenja še kar vrstijo. Prvega tedna med drugimi niso preživele Serena Williams, Agnieszka Radwanska, Francesca Schiavone, Ana Ivanović, Caroline Wozniacki, od danes naprej pa sta na seznamu še Azarenka ter Kuznecova.

Victoria Azarenka, ki je na začetku sezone dobila 26 dvobojev v nizu, s Cibulkovo pa je imela razmerje zmag in porazov 7-1, od tega, da je bil edini poraz pravzaprav predaja v Rimu, je z neuspehom ogrozila vodilno pozicijo na svetovni računalniški lestvici. Če se bo namreč Marija Šarapova prebila do finala, bo morala Azarenka po Roland Garrosu prepustiti prvo mesto ruski igralki.

"Ne vem, kaj se je dogajalo z menoj. Jasno mi je, da je turnirja zame konec. Treba bo analizirati igro in se čim bolje pripraviti na naslednje turnirje," je bila kratka Azarenka, medtem ko je Cibulkova žarela od zadovoljstva in povedala: "Ponosna sem nase, kako sem odigrala podaljšano igro drugega niza. Vedela sem, da bo tekmica napadla na vso moč, vendar sem ohranila trezno glavo in mirno zaključila dvoboj."

Kata hitro v četrtfinale

Le uro in dve minuti sta potrebovali Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke za preboj v četrtfinale na drugem letošnjem teniškem turnirju za grand slam v Parizu. Čehinji Renato Voracovo in Klaro Zakopalovo sta odpravili s 6:0 in 6:2. V četrtfinalu se bosta Srebotnikova in Peschkejeva, sicer drugi nosilki, a po izpadu prvorangirane ameriške dvojice Liezel Huber/Lise Raymond zdaj prvi favoritinji za naslov, pomerili s tretjima nosilkama, Američanko Vanio King in Jaroslavo Švedovo iz Kazahstana.

V Mariboru najboljša Nemka

Nemška teniška igralka Anna Lena Friedsam je zmagovalka 17. turnirja Infond open v Mariboru z nagradnim skladom 25.000 dolarjev. V finalu je v dvoboju z Brazilko Teliano Pereira po zaostanku 2:6 in 3:5 naredila preobrat in slavila z 2:6, 7:6 (1) in 6:2. Na turnirju so nastopile tudi štiri Slovenke. Polona Reberšak, Nastja Kolar in Anja Prislan so se poslovile že v prvem kolu, Maša Zec Peškirič pa je izpadla v četrtfinalu.

OP Francije, osmina finala (Ž):

Sarra Errani (Ita/21) : Svetlana Kuznjecova (Rus/26) 6:0, 7:5
Angelique Kerber (Nem, 10) : Petra Martić (Hrv) 6:3, 7:5
Dominika Cibulkova (Slk/15) : Viktorija Azarenka (Blr/1) 6:2, 7:6 (4)
Samantha Stosur (Avs/6) : Sloane Stephens (ZDA) 7:5, 6:4

OP Francije, dvojice (Ž):

Katarina Srebtonik/Kveta Peschke (Slo/Češ, 2) : Renata Voracava/Klara Zakopalova (Češ) 6:0, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.