Šport
15 ogledov

Nibali drugič do skupne zmage

Vincenzo Nibali EPA
Vincenzo NIbali je pričakovano zadržal rožnato majico.

V Torinu se je po treh tednih kolesarjenja končala 99. kolesarska dirka po Italiji. Zadnja, sprinterska etapa od Cunea do Torina v skupnem seštevku pričakovano ni postregla s spremembami, tako da je dirko dobil Vincenzo Nibali, Italijan se je v vodstvo prebil v predzadnji etapi.

Za kolesarja Astane je to po letu 2013 druga zmaga na Giru, skupno pa že četrta na največjih dirkah, leta 2014 je zmagal na Touru, leta 2010 pa na Vuelti. Na koncu je imel Italijan 52 sekund prednosti pred Kolumbijcem Estabanom Chavesom, tretje mesto pa je z zaostankom minute in 17 sekund zasedel Španec Alejandro Valverde.

Diskvalifikacija po etapi

Italijan Giacomo Nizzolo (Trek Segafredo) je sicer dobil sprint zadnje, 21. etape kolesarske dirke po Italiji, a se je zmage prehitro veselil. Sodniki so namreč ocenili, da je Italijan v zaključku na nedovoljen način oviral rojaka Sacho Modola, zato so ga diskvalificirali, etapno zmago pa pripisali Nemcu Nikiasu Arndtu (Giant Alpecin).

Nizzolo je tako ostal brez svoje prve zmage na velikih dirkah, vseeno pa je na Giru osvojil prvo mesto najboljšega po točkah. Najboljši na gorskih ciljih - v zadnji etapi jih ni bilo, je bil Španec Mikel Nieve (Sky), bela majica za najboljšega mladega kolesarja je pripadla Luksemburžanu Bobu Jungelsu (Etixx-QuickStep), ekipno je bila najboljša Astana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.