Šport
6 ogledov

Nibali vse bližje vrhu

Peter Sagan Reuters
Šesto etapo Vuelte je dobil Slovak Peter Sagan. Rdečo majico vodilnega je zadržal Sylvain Chavanel, vse bližje vrhu pa je tudi branilec zmage Italijan Vincenzo Nibali, ki se je prebil na tretje mesto v skupnem seštevku. Jani Brajkovič tokrat 25., v skupnem z 1:13 minute za vodilnim na 17. mestu.

Slovak Peter Sagan (Liquigas) je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke po Španiji. Francoz Sylvain Chavanel (Quickstep) je po tokratni etapi zadržal rdečo majico vodilnega. Edini Slovenec na Vuelti Janez Brajkovič (Radioshack) je etapo končal na 25. mestu s 23 sekundami zaostanka za zmagovalcem.

V etapi, dolgi 193,4 kilometra od Ubede do Cordobe, je drugo mesto zasedel Španec Pablo Lastras (Movistar), na tretje, četrto in peto mesto pa so se uvrstili trije Italijani iz Saganovega moštva Liquigas Valerio Agnoli, branilec naslova Vincenzo Nibali ter Eros Capecchi, ki je imel že tri sekunde zaostanka za Saganom. Nibali se je prebil na tretje mesto v skupni razvrstitvi dirke, Chavanel, ki je bil 10., pa je celo še povečal vodstvo pred Špancem Danielom Morenom (Katjuša), ki zdaj na drugem mestu skupno zaostaja že za 15 sekund. Slovenski kolesar je v skupni razvrstitvi 17. z 1:13 minute za vodilnim Chavanelom.

"Kot moštvo smo res delovali odlično. Moja zmaga pravzaprav ni bila del naše taktike, vendar pa se je splačala ne glede na vse. Seveda bi bilo bolje, če bi slavil Nibali, a je na koncu vseeno bolje, da je zmagal eden od kolesarjev našega moštva Liquigas-Cannondale, kot pa denimo Lastras," je v cilju razlagal mladi Slovak, ki je vknjižil svojo prvo etapno zmago na Vuelti.

Etapa se je odločala v zadnjih kilometrih, ko so bili štiri kilometre do cilja v ospredju štirje kolesarji ekipe Liquigas (Nibali, Sagan, Agnoli, Capecchi) in Lastras (Movistar). Mož, na katerega so stavili v ekipi Liquigasa, je bil Nibali, ki pa ni imel dovolj moči, da bi prehitel Lastrasa, zato je v zadnjih trenutkih vskočil Sagan in vzel etapno zmago.

Kolesarska dirka po Španiji, šesta etapa:

1. Peter Sagan (Slk/Liquigas-Cannondale) 4:38,22
2. Pablo Lastras (Špa/Movistar)
3. Valerio Agnoli (Ita/Liquigas-Cannondale)
4. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas-Cannondale) vsi isti čas
5. Eros Capecchi (Ita/Liquigas-Cannondale) + 0:03
...
25. Janez Brajkovič (Slo/RadioShack) + 0:23

Kolesarska dirka po Španiji, skupni vrstni red:

1. Sylvain Chavanel (Fra/Quickstep) 22:41,13
2. Daniel Moreno (Špa/Katjuša) + 0:15
3. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas-Cannondale) + 0:16
4. Joaquin Rodriguez (Špa/Katjuša) + 0:23
5. Jakob Fuglsang (Dan/Leopard Trek) + 0:25
...
17. Janez Brajković (Slo/RadioShack) + 1:13

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.