Šport
24 ogledov

Nič kaj spodbudna vrnitev za Federerja

roger federer EPA
Avstrijski tenisač Dominic Thiem je v osmini finala turnirja v Rimu izločil nekdanjega prvega igralca sveta Rogerja Federerja.

Dominic Thiem je v tretjem krogu zadnjega turnirja serije masters 1000 pred OP Francije izkoristil bledo predstavo Rogerja Federerja in si s končnim izidom 7:6(2), 6:4 priigral uvrstitev v četrtfinale.

dominic thiem | Avtor: EPA EPA
Švicarski teniški as, sicer štirikratni finalist turnirja v večnem mestu, je bil daleč od svoje najboljše forme, sodeč po njegovem okrnjenem gibanju pa še vedno ni okreval po poškodbi hrbta, zaradi katere je odpovedal nastop na Mastersu v Madridu.

V letošnji sezoni je imel 34-letni veteran kar nekaj težav s poškodbami, februarja je namreč moral na operacijo kolena, zaradi katere je izpustil turnirja v Dubaju in Rotterdamu.

Najboljši tenisač naše severne sosede si je tako priigral šele drugi nastop v četrtfinalu turnirja serije 1000, letos mu je to uspelo že v Indian Wellsu. ''Zelo sem vesel, da sem se uvrstil v četrtfinale. To je bil težak obračun,'' je povedal Thiem, ki je zadel 29 winnerjev in storil le 13 neizsiljenih napah. ''Federer ni bil stoodstoten, a odigral je nekaj dobrih točk,'' je dodal 22-letnik.

Federer bi se po številu zmag lahko izenačil z Ivanom Lendlom (1071) in zasedel drugo mesto večne lestvice. V prvem krogu je namreč ugnal mladega Alexandra Zvereva in zabeležil že 1070. zmago v svoji profesionalni karieri. Mejnik legendarnega Čeha bo bržkone presegel na OP Francije, kjer bi za dosego tega cilja moral premagati najmanj dva nasprotnika.

Po številu doseženih zmag na večni lestvici (pre)močno vodi Jimmy Connors, ki je dobil 1256 obračunov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.