Šport
38 ogledov

Nič več pomanjkljivo oblečene

ring dekle bikini boks Youtube
Odločitev glavnega promotorja boksarskih dvobojev v Rusiji, da gledalci ob ringu ne bodo več mogli uživati ob pogledu na pomanjkljivo oblečena dekleta, je dvignila ogromno prahu.

Andrej Ryabinski, prvi mož glavnega boksarskega promotorja, se je odločil, da boksarski ring ni primerno mesto za dekleta v bikiniju, saj se lahko borci in navijači drugih kultur zaradi tega znajdejo v neprijetnem položaju.

''Spoštujemo muslimanske boksarje in smatramo, da boksarski ring ni primerno mesto za dekleta v bikiniju. To je šport, ne pa striptiz klub. Odločili smo se za spremembo, da bi dogodek postal bolj civiliziran,'' je pojasnil Ryabinski.

Anketa spletnega portala Sports.ru je pokazala, da kar 73 odstotkov sodelujočih odločitvi nasprotuje. ''Dekleta izgledajo bolje kot sama boksarska predstava,'' je zapisal eden od bralcev.

''Absurd. Kako smo prišli tako daleč?'' je komentiral boksarski strokovnjak Andrej Bazdrev in dodal: ''Borilne veščine so zabava, ki ne pozna verskih omejitev. To je popolnoma sekulariziran dogodek. Če ti ni všeč, se ga ne udeležuj.''

Večina navijačev nasprotuje ideji, da vera narekuje delovanje športnih organizacij. ''Kaj ima vera s tem? Boks je šport. Ni cerkev, mošeja ali sinagoga,'' je zapisal ogorčen navijač.

V pretežno muslimanskem delu severnega Kavkaza je sicer običaj, da so t.i. ''ring dekleta'' odeta v bolj tradicionalna oblačila. Njhova glavna nasloga pa je, da s sprehodom po ringu gledalce obveščajo, katera runda sledi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.