Šport
30 ogledov

Ničla za Olimpijo in Jesenice

1/15
Žurnal24 main
Nedeljsko 23. kolo lige Ebel slovenskima predstavnikoma ni prinesel nič dobrega. Tilia Olimpija je doma klonila proti Medveščaku, Acroni Jesenice pa v gosteh proti Red Bull Salzburgu.
O Hebarju naslednji teden
Ljubljanski hokejisti so v prejšnjem kolu prijetno presenetili z zmago v Beljaku, ko je prvo tekmo prepovedi odslužil Andrej Hebar. Najboljšega domačega napadalca seveda ni bilo v ekipi niti na tekmi z Zagrebčani, v ljubljanskem taboru so sporočili, da bo obravnava njihove pritožbe zaradi prekrške Kevina Puschnika na sporedu v začetku naslednjega tedna.

Na srečanju med Tilio Olimpijo in Medveščakom so bili v prvi tretjini, čeprav se je končala brez golov, boljši zeleno-beli. Predvsem priložnost Matta Higginsa v 11. minuti ter prodor Petra Šachla ob izteku prvega dela ob igralcu manj bi lahko Olimpiji prinesla vodstvo. Domači so sicer igrali zbrano v obrambi, tudi ob igralcu manj, manjkala pa jim je pika na i pred vrati Roberta Kristana. Tudi domači čuvaj mreže Jan Chabera ni bil povsem brez dela, najbližje zadetku za medvede pa je bil nekdanji ljubljenec Tivolija Frank Banham.

A vse se je obrnilo v drugi tretjini. Zagrebčani so takoj poskrbeli za hladen tuš in po pol minute povedli z igralcem več. Terenska premoč domačih v naslednjih minutah je bila jalova, še najbolj aktiven je bil kapetan Žiga Pance, vendar Kristan ni imel težav pri krotenju njegovih poskusov. Olimpiji napad nikakor ni stekel, kar je potrdila tudi igra z dvema igralcema več: niti 41 sekund razmerja 5-3 ni prineslo izenačenja. Zato pa so bili gostje učinkoviti, ko so bile moči spet izenačene. Po nekoliko nespretnem posredovanju Chabere in odbitem ploščku je moral domači vratar v 35. minuti še enkrat priznati premoč. Olimpija pa ob koncu tretjine ni izkoristila še ene številčne prednosti.

Kanček upanja je na začetku zadnjega dela vzbudil Burke Henry, ko je domače moštvo vendarle kronalo številčno premoč na ledu in je moral tudi Kristan prvič na tekmi po plošček v mrežo. A to je bil tudi zadnji gol domačih. Kljub prizadevanjem Panceta, Henryja, Boštjana Goličiča in soigralcev, ki so vse moči usmerili v napad, zagrebški vratar do konca dvoboja ni več klonil. Domači so v napadih popustili le, ko so imeli sredi tretjine gostje dvakrat številčno prednost, ki je niso izkoristili. Ob koncu tekme bi nezbranost v obrambi lahko kaznoval Banham, a je z akrobatskim posredovanjem Chabere ostalo pri 1:2, na koncu pa domačim ni pomagala niti igra brez vratarja. V naslednjem tednu Olimpijo čakata dve gostovanji, najprej na Dunaju, potem še v Celovcu, ki je tokrat zmagal že na 15. zaporedni tekmi lige Ebel.

Mozartovo mesto še naprej zakleto za železarje
Acroni Jesenice so po šoku v prejšnjem kolu tokrat na gostovanju v Salzburgu prikazale drugačno igro, nekaj smole in nezbranosti v obrambi pa jim je preprečilo sploh prvo zmago v Mozartovem mestu. Jeseničani so presenetili favorizirane domačine že v prvem napadu. Po podaji Roka Tičarja je s strelom iz prve lepo zadel Toni Dahlman. Rdeči biki so srečno izenačili že v drugi minuti tekme, ko se je pred jeseniškimi vrati plošček odbil v gol od drsalke Ramzija Abida. Le nekaj sekund pozneje je moral Mitch O'Keefe spet po plošček v svojo mrežo. Jeseniška obramba se je izkazala sredi prve tretjine, ko je moral na klop za kaznovane Dahlman. Po strelu Manuela Latuse je O'Keefeja rešil okvir vrat. Naslednjo priložnost pa so domači izkoristili, v polno je zadel Daniel Welser. Po tem golu je v jeseniška vrata stopil Jaakko Suomalainen. Ob jeseniški številčni prednosti se je vratar Thomas Höneckl izkazal po strelih Dahlmana, Klemna Pretnarja in Bretta Lysaka, nazadnje pa je bil le nemočen po petardi Roberta Saboliča. Zadetkov v uvodni tretjini pa še ni bilo konec. Domači so povišali svojo prednost z novim zadetkom z igralcem več, zadel je Latusa.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Lysak je na začetku drugega dela po podaji Matevža Ermana slabo zadel plošček pred na pol praznimi vrati domačih. Jeseničani so nato lovili gol priključka z igralcem več, še drugič pa je neubranljivo od daleč zadel Sabolič. Priložnost za izenačenje je kmalu zatem zamudil Mitja Robar. Slovenski prvaki so prevzeli pobudo v zadnjih minutah druge tretjine, avstrijski pa so uspešno odbili vse njihove napade. Jeseničani so si priigrali novo priložnost za izenačenje, a Anže Kuralt ni znal premagati Höneckla v 41. minuti. Železarji so napadali za izenačenje, a na drugi strani posledično dopuščali domačim več prostora pred svojimi vrati. Po priložnosti Marca Pewala je Suomalainen ostal nepremagan. Lysak je končno zadel v polno v 48. minuti po podaji Ermana. Izid je ostal neodločen le nekaj sekund, saj je Suomalainena presenetil strel Andreja Lakosa. Jeseniška obramba je znova klonila dve minuti kasneje, ko je Steve Regier spremenil smer ploščku tik pred vrati. Gorenjci so v zadnjih minutah neuspešno pritisnili brez vratarja in s šestim igralcem v polju. Jeseničane v petek čaka pomemben obračun z neposrednimi tekmeci, v Podmežaklo prihaja Gradec.

Lestvica:
1. KAC Celovec 42 točk
2. Red Bull Salzburg 32
3. Vienna Capitals 29
4. VSV Beljak 26
5. Medveščak Zagreb 24
6. Graz 99ers 22
7. Tilia Olimpija 21
8. Acroni Jesenice 20

9. Black Wings Linz 18
10. Sapa Fehervar 18

Liga Ebel, 23. kolo:

Tilia Olimpija : Medveščak Zagreb 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Henry (44); Kinasewich (21), Filewich (35)

Red Bull Salzburg : Acroni Jesenice 6:4 (4:2, 0:1, 2:1)
Abid (2), Brucker (2), Welser (11), Latusa (18), Lakos (50), Regier (52); Dahlman (1), Sabolič (13, 27), Lysak (49)

Graz 99ers : KAC Celovec 3:4 (2:1, 0:1, 1:1) - po kazenskih strelih
Herzog (4), Ganahl (9), Tremblay (59); Brandner (2, 35), Furey (52)

Liwest Linz : SAPA Fehervar 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Shearer (13), Keller (17), Ward (26), Baumgartner (30)

Vienna Capitals : VSV Beljak 5:3 (2:0, 2:3, 1:0)
Gratton (11, 60), Fortier (13, 29), D. Rodman (25); Langfeld (23, 28), Razingar (39)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.