Šport
26 ogledov

Niemi Kopitarju preprečil izenačenje

Kopitar Philadelphia Flyers Los Angeles Kings liga NHL Reuters
Hokejisti iz Los Angelesa so v San Joseju izgubili z 1:2. Poraz za Anžeta Kopitarja, ki se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce, in soigralce ni usoden, saj imata obe ekipi že zagotovljen nastop v končnici.

Edini zadetek za Kralje je prispeval Jordan Nolan, pri domačih pa sta bila uspešna Brent Burns in Logan Couture. Kopitar je imel v zadnji minuti priložnost za izenačenje, a se je z obrambo izkazal Antti Niemi, ki je obranil 26 strelov.


Kralji, ki so tako prekinili niz osmih zaporednih zmag v gosteh, so na tretjem mestu v pacifiški skupini. V prvem krogu končnice bodo igrali prav proti San Joseju, če ta na naslednjih tekmah ne prehiti Anaheima. "Imamo podoben slog igre, igramo agresivno. Če bomo proti njim igrali v končnici, bodo tekme vsekakor zabavne," je dejal Nolan.

Na drugih tekmah je Philadelphia izgubila proti Columbusu z 0:2, ki tako ostaja v igri za končnico, Carolina je ugnala Dallas s 4:1, Toronto je po kazenskih strelih s 4:3 odpravil najboljšo ekipo vzhoda Boston, Tampa Bay, ki je že v končnici, pa je izgubila proti odpisanemu Calgaryju z 1:4.

Branilec naslova Chicago je s 3:2 po kazenskih strelih premagal Minnesoto in prekinil niz treh porazov, St. Louis, ki je točkovno izenačen z Bostonom na vrhu lige, je bil z 2:1 boljši od Buffala, Winnipeg je klonil pred Pittsburghom z 2:4, zmagovalcem metropolitanske skupine, Colorado pa je po kazenskih strelih odpravil New York Rangers s 3:2.

Liga NHL, rezultati:

San Jose Sharks : Los Angeles Kings 2:1
Anže Kopitar 19:24 minute, 2 strela na gol za LA

Philadelphia Flyers : Colummbus Blue Jackets 0:2
Carolina Hurricanes : Dallas Stars 4:1
Toronto Maple Leafs : Boston Bruins 4:3*
Tampa Bay Lightning : Calgary Flames 1:4
Chicago Blackhawks : Minnesota Wild 3:2**
St. Luis Blues : Buffalo Sabres 2:1
Winnipeg Jets : Pittsburgh Penguins 2:4
Colorado Avalanche : New York Rangers 3:2**

* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.