Šport
29406 ogledov

Nihče ni vedel, kaj je Đoković storil na smrt bolnemu Mihajloviću

Novak Đoković Profimedia
Pokojni nogometni strokovnjak je nekaj tednov pred smrtjo dobil nepričakovan, a zelo poseben obisk.

Italijanski novinar Simone Monari se je v prispevku za la Repubblico razpisal o zadnjih dnevih pokojne srbske nogometne legende Siniše Mihajlovića. Med drugim je zapisal, da so ožji člani pokojnikove družine že nekaj tednov pred smrtjo vedeli, da so Mihajloviću šteti dnevi.

Razkril je tudi doslej še neznane podrobnosti o prijazni gesti Novaka Đokovića, ki je Mihajlovića presenetil z obiskom v bolnišnici v Bologni, kjer se je nekdanji jugoslovanski reprezentant zdravil zaradi levkemije.

Po navedbah omenjenega novinarja je Nole napel vse sile, da bi na smrt bolnega Sinišo spravil v dobro voljo.

Đoković je rojaka obiskal med zaključnim turnirjem ATP Finals v Milanu, na katerem je kasneje zmagal že šestič v karieri. 

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

"Na Siniševo veliko presenečenje ga je njegov rojak Novak Đoković želel objeti. Nole je naredil vse mogoče, da bi ga potolažil in nasmejal. Pogovarjala sta se o Novakovi sezoni, ki je bila polna izzivov, in pripetljajih v zvezi s cepivom proti koronavirusu, zmagi v Wimbledonu in tako dalje. Siniša je takrat še verjel, da se bo izvlekel. Nekemu navijaču je celo obljubil, da si bo spomladi prišel ogledat tekmo Bologne, prihodnje leto pa je nameraval preživeti teden dni v Londonu, da bi si pobliže ogledal delo Antonia Conteja z igralci Tottenhama," piše novinar italijanske la Repubblice.

Siniša Mihajlović | Avtor: Epa Epa

Đoković se je po smrti rojaka oglasil na Twitterju, kjer se je Mihajloviću poklonil z zapisom: "Počivaj v miru, dragi Siniša. Moje sožalje družini Mihajlović. Hvala ti za vse, kar si naredil za naš šport, pa tudi v Italiji. Tvoj pečat je neizbrisen."

Komentarjev 2