Šport
11 ogledov

''Nikoli več ne naredi česa takšnega''

novak djokovic EPA
Prvi igralec sveta Novak Đoković nadaljuje svoj pohod na šesto zmago v Miamiju in rekordno 28. lovoriko na turnirjih serije masters 1000.

Novak Đoković je v osmini finala teniškega turnirja na Floridu ustavil pohod nadobudnega Dominica Thiema, ki po prvi četrtini leta beleži najboljšo sezono v svoji karieri.

Srbski tenisač je na poti do zmage ubranil 14 od 15 brejk priložnosti in slavil s končnim izidom 6:3, 6:4.

''Ostal sem čvrst, ko je bilo to najbolj potrebno. V pomembnih trenutkih sem ga spravil v tek in ga prisilil, da odigra sam. Ima zelo močne udarce, tako da lahko doseže neubranljiv udarec po vzdolžni črti oziroma odličen inside-out forehand, ali pa naredi napako,'' je recept za zmago razkril prvi igralec sveta, ki ga v četrtfinalu čaka obračun s Tomašem Berdychom.

V medsebojnih dvobojih s Čehom vodi kar z 22-2, dobil pa je tudi zadnjih devet zaporednih obračunov.

Čeprav končni rezultat ne kaže na to, da bi se Đoković moral za zmago pretirano potruditi, pa je imel najboljši igralec na svetu kar nekaj težav z 22-letnim Avstrijcem.

''Nikoli več ne naredi česa takšnega,'' je ob stisku rok v šali dejal najboljšemu igralcu naše severne sosede. S pohvalami na račun enega najobetavnejših tenisačev na svetu ni skoparil niti na tiskovni konferenci.

''Dobro igra v obrambi in v napadu. Ima veliko variacije, dober slice ter servis in zna se gibati po igrišču. Če bo ostal na tej poti, ga čaka svetla prihodnost,'' je prepričan Srb.

Đoković bo v Miamiju poskušal osvojiti že svojo šesto lovoriko v Crandon Parku in 28. na turnirjih serije masters 1000. Trenutno je s 27. zmagami poravnan z Rafaelom Nadalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.