Šport
16663 ogledov

"Nikoli več ne želim slišati enega vprašanja o tej temi"

Alexander Zverev Profimedia
Nemški teniški zvezdnik se je še enkrat razglasil za nedolžnega v zvezi s tožbo nekdanjega dekleta, ki se je končala z izvensodno poravnavo.

Četrti igralec sveta Nemec Alexander Zverev želi obrniti nov list v svojem življenju in dokončno zapreti poglavje o domnevnem fizičnem in psihičnem nasilju, katerega je bil obtožen s strani nekdanjega dekleta Brende Patee.

Alexander Zverev in Brenda Patea Globa Šport Zverev naj bi pretepel bivšo, tako se je zadeva končala na sodišču

Sojenje teniškemu asu, ki se bo prav danes, 9. junija, v Parizu potegoval za svojo krstno lovoriko na grand slamih, se je končalo z izvensodno poravnano, potem ko sta se sprti strani dogovorili za globo v višini 200.000 evrov. Tri četrtine tega zneska bo romalo v državno blagajno, preostanek pa bo šel dobrodelnim organizacijam.

Po prvotni preiskavi je berlinski tožilec predlagal globo v višini 450.000 evrov, s čimer bi se lahko Zverev izognil sodnemu procesu. A 27-letnik na zahtevo tožilstva ni pristal, saj je želel svoje ime oprati na sodišču.

Na koncu mu je to na nek način tudi uspelo, saj bo moral za razrešitev zagate plačati občutno manjši znesek.

Sojenje, ki je trajalo samo teden dni, se je začelo na zadnji dan meseca maja in se na željo tenisačeve pravne ekipe že dan kasneje preselilo za zaprta vrata, da bi tako zaščitili zvezdnikovo zasebnost.

"Povedal sem vam že na začetku. Vsem sem povedal isto. Vesel sem, da je konec. Nimam več kaj dodati. To je to. Štiri leta. Vesel sem. Primer je končan. Tako je, če si nedolžen. V primeru krivde ne bi kar tako odstopili od primera. Ne vem, s kakšnimi prevodi razpolagate, toda jasno je, kaj to pomeni. Konec. Gremo naprej. Nikoli več ne želim slišati enega vprašanja o tej temi. To velja za vse," je bil odločen Zverev.

Alexander Zverev | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.