Šport
19 ogledov

Nilssonova in Ustjugov ostala spredaj

Stina Nilsson EPA
Švedinja Stina Nilsson je obdržala vodstvo v skupnem seštevku novoletne turneje v smučarskem teku. Pri moških je na podoben način s konkurenco opravil Sergej Ustjugov.

V Oberstdorfu je Stina Nilsson v deset kilometrov dolgem zasledovanju v prosti tehniki obdržala prednost s starta ter po sobotnem sprintu in torkovem skiatlonu zabeležila še tretjo zmago na turneji.

Drugouvrščena Norvežanka Heidi Weng je zaostala 1,7 sekunde, tudi tretje mesto je zasedla Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg, njen zaostanek je znašal še desetinko več. Z dodatno bonifikacijo ima Švedinja v skupnem seštevku tri etape pred koncem 6,7 sekunde prednosti pred Wengovo, ki pa z 836 točkami vodi v svetovnem pokalu. Oestbergova jih ima 66 manj.

"To je bila taktična tekma, ki jo je oviral veter. Nobena ni hotela naprej, vse smo čakale zaključek. Sama sem naredila odlično delo v zaključnem spustu, si nabrala prednost in zmagala," je po tekmi dejala Nilssonova.

Anamarija Lampič je zaostala sedem minut, sekundo in devet desetink, zasedla 40. mesto, še tri mesta slabša je bila Alenka Čebašek, ki je zaostala osem minut, 45 sekund in šest desetink. Najboljša Slovenka je bila na 38. mestu Barbara Jezeršek, ki pa tekmuje za Avstralijo. Vse druge Slovenke so odstopile že po prejšnjih tekmah. V konkurenci je še 48 tekmovalk.

Ustjugov še bolj prepričljiv

Še bolj kot Stina Nilsson pri ženskah je pri moških na novoletni turneji smučarskih tekačev v Oberstdorfu zaenkrat dominanten Sergej Ustjugov. Rus je dobil tudi 15 kilometrsko zasledovalno preizkušnjo v prosti tehniki, zabeležil je sicer sedmi čas teka, a ves čas zanesljivo nadzoroval tekmece.

Norvežan Martin Johnsrud Sundby je na drugem mestu zaostal za 37,2 sekunde, Kanadčan Alex Harvey na tretjem pa minuto in osem sekund. Najhitrejši čas je sicer zabeležil Finec Matti Heikkinen, ki se je iz 12 startnega mesta prebil na končno peto.

Ustjugov ima pred zadnjimi preizkušnjami v Italiji 42,2 sekunde prednosti pred Sundbyjem, ki vodi s svetovnem pokalu. Ima 728 točk, njegov rojak Finn Haagen Krogh jih ima 455, Ustjugov pa 450.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.