Šport
114 ogledov

''Nimam pravih besed za vse''

Tina Maze in mama Sonja Mediaspeed.net
Sonja Maze je o enoletni prekinitvi kariere njene hčerke dejala, da je po eni strani to tudi dober občutek, saj bodo zdaj več skupaj. Ponosna je na njene izjemne tekmovalne uspehe, tudi na to, da sedaj končuje študij na pedagoški fakulteti v Mariboru, vesela pa, ker ni imela težjih poškodb.

"Glede na to, da ni bila veliko doma, je zame lepa stvar to, da bomo zdaj več skupaj. To je dober občutek. Tini pa želim, da se malo spočije in predela stvari v svoji glavi. Kako pa se bo odločila glede nadaljevanja športne poti, pa ne vem. O tem se bo odločila sama, tudi zdaj je odločitve sprejemala sama," je dejala Sonja Maze.

"Pred mano je najverjetneje zadnja sezona ... Že nekaj časa se šalim ... Da bom končno dovolj zrela, da odpadem kot hruška. Ko sem omenila to mami, mi odgovori kratko in jedrnato, da hruška odpade takrat, ko je najboljša in najbolj dobra," je v blogu pred sezono zapisala Mazejeva. Danes je dejala, da se bo o morebitnem nadaljevanju kariere odločila po enoletnem premoru. V minuli zimi je osvojila dve zlati in srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu v ZDA in svojo zbirko odličij na velikih tekmah povečala na trinajst, od tega ima dve zlati (Soči 2014) in dve srebrni (Vancouver 2010) olimpijski medalji.

"Njeni uspehi. Tu ni kaj dodati. Spremljali smo jo od njenih začetkov in doživeli tako lepe stvari, da se jih bomo spominjali celo življenje. Nimam pravih besed za vse. Ob vsem pa je ostala sorazmerno zdrava. Tekmovala je tudi z mislijo, da je zdravje na prvem mestu. Veliko je naredila za to. Ni dovolj, da ima dobre osnove, ampak je za to veliko naredila sama, s pomočjo njene ekipe. Tudi z dobro kondicijo in drugim, kar sodi zraven. Ni sicer brez zdravstvenih težav, ki pa so za navadne smrtnike težje kot zanjo. Toda ni imela večjih poškodb, kar si želi vsak, njej je uspelo," meni mama slovenske šampionke.

Ponosna je tudi na to, da njena hčerka končuje študij. "Zato je njena zgodba še lepša. Zaradi smučanja ni imela veliko časa, kljub temu pa je vztrajna tudi v študiju. Je odločena, da to zaključi, čeprav mogoče v praksi ne bo ostala v pedagoškem poklicu. Ponosna sem nanjo in vem, da bo, kot je treba, zaključila tudi šolanje. Zdaj je doma in se pripravlja za zadnji izpit ter diplomo. Učiti se namesto nje ne moremo, ji pa pomagamo, kot je mogoče, pri drugih stvareh. Ne morem biti bolj ponosna mama."

Glasbenica po duši

Tina Maze se je šest let učila igrati klavir, to svoje glasbeno znanje pa je že prikazala tako na odru Cankarjevega doma, ko je zaigrala vse najboljše ob rojstnem dnevu Petre Majdič na prireditvi Športnik leta, kot na glasbenih odrih doma in po svetu. Posnela je svojo pesem Moja pot je moja odločitev, v torek pa je bila v Križankah, kjer je prepevala ob boku s skupino Šank Rock.

"To je bila kar dobra fešta. Nastala je spontano, z Matjažem Jelenom sta namreč že dolgo prijatelja in ji je pomagal tudi pri njeni pesmi. Tako je, kot sem dejala, spontano nastalo njuno sodelovanje. Še včeraj je podoživljala stvari iz nastopa v Križankah in je dejala, da je bilo lepo. Je pa tudi ona počastila Šank Rock in njihovo vrnitev na glasbene odre. Njena ljubezen je tudi glasba, ki je doma v naši družini, saj je tudi oče Ferdo glasbenik," je zaključila Sonja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.