Šport
22 ogledov

Nina Jerančič prvič zmagala

Nini Jerančič se forma vzpenja. Žurnal24 main
Slovenska dirkačica Nina Jerančič je letošnjo sezono tekmovanja Ferrari Challenge zaključila z zmago na zadnji dirki v Mugellu in tako v skupnem seštevku končala na drugem mestu.
Nina Jerančič je v kvalifikacijah za prvo izmed dveh dirk imela šele 14. čas, a si je nato na dirki privozila tretje mesto, ob tem pa je morala paziti še na četrtouvrščenega v skupnem seštevku Vannija Camparija . Tretje mesto je dosegla v zadnjem ovinku, ko se je uspešno izognila trčenju dveh dirkalnikov pred sabo.

Nina Jerančič © avto.info

 
Drugo dirko je slovenska tekmovalka začela z devetega startnega mesta, ki ga je že v prvem krogu izboljšala za štiri mesta. Kasneje se je prebila vse do drugega mesta. V 28. minuti je zaradi nesreče vodilnega v skupnem seštevku Giorgia Massazze na stezo zapeljal varnostni avto. Ko se je umaknil, se je večina dirkačev odločila za obvezni postanek v boksih, Jerančičeva pa je ostala na stezi. S hitrimi krogi si je nabrala dovolj prednosti, da se je po postanku v boksih na stezo vrnila kot prva. Vodilno mesto ji je uspelo zadržati vse do konca dirke. "Pred drugo dirko je bil pritisk velik, saj sem se kar naenkrat borila za drugo in ne več za tretje mesto v skupnem seštevku. Ko sem prevzela vodstvo, je bilo do konca dirke še 14 minut in takrat sem se spraševala, ali mi bo uspelo ostati na prvem mestu. Končno me je sreča spremljala vse do zadnjega ovinka. Še vedno nisem povsem dojela, da se je vse res zgodilo," je bila uspeha vesela Jerančičeva.

Na dirki vseh kategorij tekmovanja Ferrari Challenge , ki je potekalo v nedeljo, je svojo odlično sezono še potrdila. Med 52 tekmovalci je osvojila 12. mesto. V letošnji sezoni ni niti enkrat odstopila, zbrala pa je kar šest tretjih mest in jim dodala še prvo zmago.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.