Šport
0 ogledov

"Nisem nepremagljiva"

Žurnal24 main
Švedinja Helena Jonsson je trenutno prvo ime ženskega biatlona. Petindvajsetletnica je dobila tri od petih letošnjih tekem. Nazadnje si je konkurenco pokorila na 15 kilometrov dolgi preizkušnji na Pokljuki.
Nisem nepremagljiva. V sezono sem res krenila zelo dobro, kakor tudi Carin. Toda sezona je še zelo dolga.
Helena Jonnson

Po prvih petih tekmah svetovnega pokala so daleč najbolj zadovoljni v švedskem taboru. Helena Jonsson je slavila na treh, Anna Carin Oloffson Zidek pa eni preizkušnji. Za vse ostale reprezentance so ostale le drobtinice. Švedske biatlonke so zadnjo zmago slavile na 15-kilometrski posamični preizkušnji na Pokljuki. Kot smo zapisali že v uvodu, se je zmage veselila Jonssonova pred Oloffsonovo. "Ne vem, kaj naj rečem. Enostavno perfekten nastop. V tem trenutku sem samo srečna," je po zmagoslavju na Rudnem polju dejala Jonssonova. Za zdaj se zdi, da je Jonnsonova nepremagljiva, toda Švedinja se s tem ne strinja: "Nisem nepremagljiva. V sezono sem res krenila zelo dobro, kakor tudi Carin. Toda sezona je še zelo dolga,“ je za zurnal24.si dejala vodilna tekmovalka v svetovnem pokalu.

OI: Cilj je kolajna
Februarja bodo na sporedu olimpijske igre v Vancouvru. Jonnsonova je jasno in glasno dejala, da bo čez veliko lužo odpotovala le z enim ciljem: "Moj cilj je osvojiti kolajno."

Pokljuški biatlonski center je pred letošnjo sezono doživel temeljito prenovo. Organizatorji zaradi tega prejemajo čestitke iz vseh strani, tudi Jonnsonova pri tem ni izjema. "Že pred prenovo mi je bila Pokljuka zelo všeč, toda menim, da je zelo dobro, da so vse skupaj obnovili. Vse skupaj je sedaj še boljše in tudi proge so širše.“ V soboto in nedeljo bosta na Pokljuki še dve preizkušnji. Sprva bo na vrsti sprint, nato še zasledovalna tekma. Jonnsonova znova cilja na sam vrh? "Seveda upam, da bi znova zmagala. Če bom na obeh tekmah med deseterico, bom zelo zadovoljna,“ je zelo skromno odgovorila v začetku sezone res odlična Jonnsonova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.