Šport
60 ogledov

''Nisem razočaran, sem pa žalosten''

veselin vujović Profimedias
Selektor slovenske rokometne reprezentance ne izključuje vrnitve na klop zagrebškega velikana. ''Morda se nekoč spet sestanemo,'' je dejal 55-letni strokovnjak.

Veselin Vujović je po dveh letih zapustil trenerski stolček rokometnega kluba RK Zagreb. Pri njegovi odločitvi je ključno vlogo odigrala tudi slovenska reprezentanca, s katero je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru zasedel šesto mesto.

''Zagreb bo težko našel mojo zamenjavo, a klub potrebuje trenerja, ki bona voljo 24 ur na dan. Zaradi delovnega mesta v Sloveniji jaz tega nisem zmožen,'' je razloge za razhod obelodanil Vujović.

''Ne bi rekel, da sem razočaran, sem pa zagovoto žalosten. Užival sem pri delu v tem klubu, mestu Zagreb in igralci. Seveda ni lahko oditi. Pride trenutek, ko se počutiš nemočnega in ugotoviš, da se bo vse, kar si naredil dobrega, obrnilo poti tebi. Ambicije kluba niso sorazmerne s kvaliteto ekipe, jaz pa si ne bom kopal groba. Želim, da si me ljudje zapominjo po 17.000 obiskovalcih v Areni, po velikih zmagah in ljubezni, ki sem jo čutil do navijačev in igralcev,'' je nadaljeval eden najboljših rokometnih trenerjev na svetu.

''Mislim, da je to pravi trenutek za slovo. Zagreb ima še dovolj časa, da se izvleče iz nastale situacije, jaz pa se bom v polni meri posvetil delu s slovensko reprezentanco,'' je napovedal Vujović in dodal, da si bo najbolj zapomnil ovacije razprodane Arene.

Razhod kluba in trenerja je minil v prijateljskem vzdušju. ''Vsi so bili popolnoma korektni. Verjamem, da sem bil takšen tudi jaz. Morda se v prihodnosti kaj spremeni. Morda bo proračun večji in se spet sestanemo,'' vrnitve ne izključuje Vujović, ki si bo novih moči nabral v rodni Črni gori.

''Vrnil se bom domov v Šabac, nato pa v Črno goro. Moram obiskati mamo, saj je zaradi olimpijskih iger celo leto nisem mogel. Tam si najbolje napolnim baterije,'' je sklenil Vujović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.