Šport
19 ogledov

"Nisem še rekel zadnje besede"

dragsic_slalom_afp_main502 Žurnal24 main
V nedeljo bo v finskem Leviju na sporedu prvi moški slalom za svetovni pokal v letošnji sezoni. Pred prvim nastopom v letošnji zimi nam je svoje misli zaupal Mitja Dragšič.
Ko sem prespal in vse skupaj še enkrat premislil ter se pogovoril z družino, ki mi je nudila vso podporo, potem sem si dejal, da še nisem rekel zadnje besede.
Mitja Dragšič

Na nedeljskem slalomu v Leviju bodo slovenske barve poleg Mitje Dragšiča zastopali še Mitja Valenčič, Miha Kürner in Matic Skube. Na treningih je najboljše predstave kazal Valenčič, ki bo skupaj z Dragšičem napadal uvrstitev med najboljših 15. Mlajša in posledično manj izkušena Kürner in Skube bi z uvrstitvijo v finale močno presenetila, tako da bosta na severu Evrope predvsem nabirala izkušnje. Slovenske reprezentanca bo okrnjena za najboljšega slovenskega slalomista zadnjih let Bernarda Vajdiča, ki je ta teden prvič – po poletni operaciji vkleščenega živca – prosto smučal. Kaj pred prvo letošnjo preizkušnjo misli Mitja Dragšič, si preberite v spodnjem intervjuju.

Mitja, pred vami je prvi slalom v letošnji sezoni. V kakšnem stanju ga pričakujete?
Prvi slalom pričakujem z zanimanjem. Kar se mene tiče, je prva tekma v sezoni morda trenutno prišla malo prehitro. Moja želja je tako ali tako, da bom v najboljši formi januarja. Levi bo predvsem pokazal, kaj je še potrebno postoriti do januarja in tako bom tudi vzel to tekmo. Seveda pa se bom poskušal uvrstiti čim višje.

Na katero mesto ciljate?
Moj cilj je tako kot vedno uvrstitev med prvih 15.

Priprave so letos minile brez poškodb.
Tako je. Prvič po šestih letih pred sezono nisem odšel na operacijo. To je zelo pozitivno. Celotne priprave sem oddelal brez večjih problemov. Terapije in vaje za koleno pa moram izvajati vsakodnevno in tako bo verjetno celo življenje.

Kako dobro so pripravljeni ostali fantje v ekipi?
To je težko reči. Jaz vedno govorim, da je trening eno, tekma pa drugo. Jaz sem na tekmah vedno smučal boljše kot na treningih. Jaz upam, da bomo vsi sproščeno nastopili in pokazali tisto, kar znamo.

Trenutno niste v prvi jakostni skupini. Se morda bojite, da boste zapeljali na razrito progo?
Ne. V Leviju je namreč prava zimska idila. Temperature so zimske in jaz verjamem, da bo proga dobro pripravljena tako kot lani, ko si lahko tudi z visoko startno številko napadel in zelo dobro odpeljal. Če bo tako, potem se nimam česa bati.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Po lanski sezoni ste dokaj resno razmišljali o koncu kariere. Kaj vas je prepričalo, da še vedno vztrajate?
Po lanski ne najboljši sezoni je bilo razočaranje zares veliko. Taka misel je nato po slabem nastopu v Kranjski Gori, kjer sem nato tudi ostal brez nastopa na finalu svetovnega pokala, hitro prišla v glavo. Rekel bom, da je bil v tistem trenutku to moj edini izhod. Ko pa sem prespal in vse skupaj še enkrat premislil ter se pogovoril z družino, ki mi je nudila vso podporo, potem sem si dejal, da še nisem rekel zadnje besede. Poleg tega bodo letos tudi olimpijske igre.

Moja želja je tako ali tako, da bom v najboljši formi januarja. Levi bo predvsem pokazal, kaj je še potrebno postoriti do januarja in tako bom tudi vzel to tekmo. Seveda pa se bom poskušal uvrstiti čim višje.
Mitja Dragšič

V lanski sezoni ste dobro začeli, potem pa slabše končali. Po odstopu na Sljemenu je šlo vse le še navzdol. Verjetno letos podobnega scenarija nimate v načrtu?
Ravno zato sem na vaše prvo vprašnje odgovoril tako, kot sem. Torej, da moja pripravljenost še ni najboljša. Lani sem v Leviju dosegel najboljši rezultat sezone. Letos si ne želim znova reči, da je bil Levi moja najboljša tekma sezone. Enostavno zato, ker sem celotno formo tempiral, tako da bom najboljši januarja in februarja. Lani se je videlo, da se mi je vse skupaj ob prehodu v "slalomski januar" podrlo. Kar se tiče Zagreba, tam sem zelo dobro vozil, toda nesrečno odstopil deset vratc pred ciljem. Potem je šlo vse skupaj samo še navzdol. Sezono pa sem lahko ocenil kot slabo. Začel sem jo pa tako kot še nikoli. Zato še ne želim dajati nekih ocen, niti jih ne bom po Leviju, ker se dobro zavedam, da prva tekma še ne prinese celotne sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.