Šport
38 ogledov

"Nismo prišli 1.300 kilometrov daleč , da bi se tepli"

Navijači na Jesenicah
1/5
Anže Petkovšek
Kljub pretepu pred tekmo in prerivanju s policisti po tekmi je večina navijačev prišla na košarko, ne na bojišče.

Pretep pred tekmo in nekaj živčnosti organizirane navijaške skupine iz Bosne in Hercegovine (BiH) ni skalilo splošnega vtisa, da je na tekmo med Srbijo in BiH večina navijačev tudi zares prišla – navijat.

Za varnost poskrbljeno

"Če bi se zgodilo kaj posebnega, bi že varnostniki in policija uredili. Bilo je fenomenalno, končno se tudi na Jesenicah nekaj dogaja," je po tekmi komentirala navijačica Srbije. Navijačici Bosne sta potožili nad vročino v dvorani, a pohvalili vzdušje. "Glede nemirov se vedno nekaj napihuje, na koncu pa v resnici ni nič. Saj smo soglasno navijali, a to je tudi vse," sta bili enotni.

Skupino navijačev iz BiH so s tekme pospremili pripadniki posebne enote policije in nekaj policijskih kombijev. V središču mesta se je zgodilo manjše prerivanje med njimi in policisti, nato pa so se mirno razšli.

Jesenice kot nekoč

Prodajalec navijaških pripomočkov nam je zaupal, da je "čisto pravi Srbin", a da Slovenijo obožuje. O prodaji je dejal, da je bolj "tako tako" in poudaril, da prodaja le srbsko navijaško opremo. "Z veseljem pa na stojnici gostim kolege z makedonskimi zastavicami," je pripomnil. Na Jesenicah je bilo iz lokalov in hiš – kot nekoč ali pa kot običajno – slišati glasbo držav nekdanje Jugoslavije, v navijaški coni pa niso manjkali niti pečeni odojki, čevapčiči, pleskavice in za piko na i še Avseniki.

Komentarjev 2
  • pesjan 13:17 06.september 2013.

    pa naj še kdo reče ,da so Jesenice Slovenske ? HEH HAH...

  • Andrej Kovačič 09:10 06.september 2013.

    1300 kilometrov? :) kje so se te vozli hehe