Šport
17 ogledov

Nizozemci v pričakovanju Robbna

Arjenu Robbnu se obeta prvi nastop na mundialu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V skupini E bo tekmovalno v središču pozornosti dvoboj med Japonsko in Dansko, medtem ko Nizozemci pričakujejo prvi nastop Arjena Robbna. Kamerun želi popraviti vtis po dveh porazih.

Četrtkova tekma skupine E med Nizozemsko in Kamerunom v Cape Townu ne odloča več o ničemer, pa vendar jo vsaj navijači oranj težko pričakujejo. Medtem ko so se Nizozemci že uvrstili v osmino finala, navijači pričakujejo, da bo na tretji tekmi na igrišče končno stopil tudi zvezdnik Bayerna, Arjen Robben.

Pred zadnjim kolom imajo Nizozemci šest točk, Danska in Japonska pa vsaka po tri; na dnu lestvice je Kamerun, ki je še brez točk. Že remi je Nizozemcem dovolj za prvo mesto v skupini, prav tako minimalen poraz.

"Povsem možno je, da bom lahko svoje prve minute na tem prvenstvu odigral že proti Kamerunu. Vse je možno, ampak odločili se bomo tik pred zdajci," je dejal Robben, ki je bil postavljen ob bok Lionela Messija, Cristiana Ronalda, Wayna Rooneyja in Didierja Drogbaja kot eden tistih, ki bodo najbolj zaznamovali letošnji mundial.

Nekoč je bil na tem prestižnem seznamu tudi Samuel Eto'o, vendar pa sta dva poraza Kameruna poskrbela, da enega najbolj prepoznavnih obrazov na plakatih za SP ne bo več na prvenstvu. Potem ko je v dresu milanskega Interja osvojil trojček − ligo prvakov, prvenstvo in pokal −, pa je v reprezentančnem dresu za konec sezone doživel veliko razočaranje.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Četrtkova tekma Danska : Japonska v skupini E v Rustenburgu bo na svetovnem prvenstvu odločala o drugem potniku v osmino finala. Iz te skupine si je z dvema zmagama napredovanje kot prva na mundialu že zagotovila Nizozemska, Kamerun pa ob dveh porazih nima več niti teoretičnih možnosti za napredovanje.

Japonska za napredovanje potrebuje vsaj neodločen izid, medtem ko mora Danska zmagati, če želi nadaljevati nastope med najboljšimi 16 reprezentancami tega SP. Obe ekipi imata po dveh obračunih namreč po tri točke, a ima Japonska boljšo razliko v golih.

"Res gre za odločilno tekmo, vendar upam, da jo bomo dobili mi. To bo za nas prvi finale in dobro se zavedamo, kako moramo igrati," je dejal Martin Olsen, danski selektor, in v isti sapi priznal, da bo Japonce težko premagati.

Japonci so namreč na uvodnih dveh tekmah odlično strnili obrambne vrste in težko jih je bilo prebiti. Japonska je po golu Keisukeja Honde z 1:0 premagala Kamerun in tako dosegla prvo zmago na svetovnih prvenstvih na "tuji" zemlji. Na drugi tekmi pa je le z 0:1 izgubila proti Nizozemski.

Lahko se zgodi, da bo Danska zaigrala brez Bendtnerja, saj Olsen pravi, da napadalec, ki je začel obe uvodni dve tekmi, še ni povsem okreval po poškodbi dimelj. "V ekipi so vedno igralci, ki imajo manjše težave s poškodbami. Bendtner je za tekmo z Japonsko še vedno vprašljiv," je dejal Olsen.

"Dandanes je težko zadeti gol, ko igraš proti tako obrambno naravnanim ekipam, ki svoje delo odlično opravljajo," se zaveda Olsen. Danska je bila na tem mundialu že na robu izpada v tekmi proti Kamerunu, ko je zaostajala za gol, na koncu pa je prek Nicklasa Bendtnerja in Dennisa Rommedahla prišla do zmage. Tekmo proti Nizozemcem pa je izgubila z 0:2.

Japonska se je med najboljši 16 uvrstila že na SP leta 2002, ki ga je gostila skupaj z Južno Korejo. "Trener nam je dejal, da imaš v življenju le redko priložnost, da se prebiješ med najboljših 16 na mundialu. Zabičal nam je, naj damo vse od sebe, sicer nam bo pozneje žal," je dejal kapetan samurajev Makoto Hasebe. Šestindvajsetletnik je še dodal, da bo šla ekipa v tekmo zelo pozitivno naravnana.

SP, četrtek, 24. 6., skupina E:

20.30, Rustenburg: Danska−Japonska
20.30, Cape Town: Kamerun−Nizozemska

Lestvica: 1. Nizozemska 6, 2. Danska 3, Japonska 3, 4. Kamerun 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.