Šport
23 ogledov

Nizozemci zanesljivo na vrhu

1/16
Žurnal24 main
Nogometna reprezentanca Nizozemske je dobila še tretjo tekmo na tem svetovnem prvenstvu. Tokrat so v skupini E z 2:1 padli Kamerunci. Tekma ni odločala o ničemer.

Tekma je odločala le o tem, ali bodo Nizozemci končali prvi v skupini ter se s tem v osmini finala pomerili s Slovaško. Od tega cilja jih je po zmagah z Dansko (2:0) in Japonsko (1:0) ločila le točka. Kamerun se je že po dveh krogih kot prva ekipa poslovila od mundiala. Nizozemski trener Bert van Marwijk se zato ni odločil, da bi na igrišče že na začetku poslal zvezdnika Arjena Robbna, ki zaradi poškodbe stegenske mišice ni igral na prvih dveh tekmah, na tretji pa je v igro vstopil v 73. minuti. V svojem prepoznavnem slogu je deset minut po vstopu po preigravanju zadel vratnico, Klaas-Jan Huntelaar pa je odbito žogo poslal v nebranjeno mrežo za zmago Nizozemske.

Robin Van Persie je v 19. minuti streljal, vendar je njegov udarec z roba kazenskega prostora odbil kamerunski vratar Hamidou Souleymanou, ki je sedem minut pozneje ubranil še prosti strel, ki ga je s 24 metrov sprožil Rafael van der Vaart. Dirk Kuyt se je v 31. minuti znašel neoviran v kazenskem prostoru, vendar je žogo nekoliko z desne strani poslal mimo leve vratnice. Mreža pa se je zatresla v 36. minuti, ko je po protinapadu in lepi kombinaciji Nizozemcev van Persie preigral obrambnega igralca in poslal žogo med nogama Souleymanouja v gol. V zadnji minuti rednega dela tekme je po lepi podaji pred kamerunskim kapetanom Samuel Eto'ojem v kazenskem prostoru do žoge prišel nizozemski čuvaj vrat Maarten Stekelenburg.

V začetku drugega dela igre so imeli terensko premoč Nizozemci, ki so bili zelo uspešni tudi v obrambi. Kamerunske akcije so se ob agresivnem pokrivanju tekmecev povečini končevale že pred kazenskim prostorom. Ko pa je v 62. minuti Jean Makoun vendarle prišel v kazenski prostor, je njegov strel zaustavil Stekelenburg. Le dve minuti pozneje je Khalid Boulahrouz napravil osebno napako nad Makounom, po prostem strelu s 23 metrov pa je žoga v roko zadela van der Vaarta. Kazenski strel je hladnokrvno izvedel Eto'o, Nizozemska pa je dobila prvi gol na prvenstvu. Nekaj zanimivih akcij na obeh straneh je bilo tudi v nadaljevanju, vendar razen v 83. minuti niso prinesle sprememb izida. Vstop Robbna v igro je dodal še nekaj ognja na že tako vročo nizozemsko ekipo, ki bo tako še močnejša v izločilnih bojih.

Skupina E
Nizozemska : Kamerun 2:1
van Persie (36), Huntelaar (83); Eto'o (65/11-m)

Japonska : Danska 3:1

Lestvica: 1. Nizozemska 9, 2. Japonska 6., 3. Danska 3., Kamerun 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.