Šport
22 ogledov

Nizozemski selektor kritiziral Skomino

Van Marwijk Nizozemska Danska Harkiv Euro 2012 EPA
Nizozemski selektor Bert van Marwijk se je po porazu z Danci pritoževal nad odločitvijo slovenskega sodnika Damirja Skomine v izdihljajih tekme, ko bi po njegovem mnenju moral kaznovati igro z roko danskega branilca Larsa Jacobsena.

Nizozemci so dominirali, sprožili so kar 29 strelov na vrata Dancev, ki so poizkusili le osemkrat. Kljub temu so ostali praznih rok, njihov selektor Bert van Marwijk pa je enega od razlogov za poraz videl tudi v našem delilcu pravice, Damirju Skomini. Mnogi bodo rekli, da ne povsem neupravičeno.

V končnici tekme je po akciji Klaas-Jana Huntelaarja danski branilec Lars Jacobsen očitno igral z roko, a naš najboljši sodnik ni zapiskal.

"Bila je res očitna enajstmetrovka, ki bi nam najbrž prinesla vsaj remi. A tudi to je del igre," je po tekmi razpredal van Marwijk. A vseeno se je zavedal, da so nogometaši v oranžnem imeli dovolj priložnosti, da tekmo rešijo v svojo korist. "Kar štiri ali pet igralcev je imelo možnost, da nam prinesejo uspeh. Poleg sodnika. To se zgodi, če ne izkoristiš svojih priložnosti proti kakovostnemu nasprotniku," je bil razočaran nizozemski selektor.

Vse to Skomini gotovo ne bo koristilo pri kandidaturi za sojenje finala Eura 2012.

Komentarjev 1
  • 1111 18:57 10.junij 2012.

    ...trenerji poskušajo terorizirat sodnike, sploh pa take kot je naš Skomina, ki še zmerom ne vedo ali je iz Slovaške ali Slovenije...Damir...le tako naprej !!!