Šport
16 ogledov

Nocoj prvič in ne zadnjič na vroči parket Stožic

Slovenija Črna gora Bonifika Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca bo v soboto še zadnjič preizkusila pripravljenost pred začetkom EuroBasketa. Ob 21. uri v Stožice prihaja Francija.

Za izbrance selektorja Božidarja Maljkovića bo to dvanajsta prijateljska tekma v pripravljalnem obdobju. Dobili so jih deset, izgubili pa le obračun s Srbijo na turnirju v Beogradu.

Francija sodi v ožji krog favoritov za najvišja mesta na evropskem prvenstvu, v svojih vrstah pa ima najbolj zveneče ime na EuroBasketu, trikratnega prvaka lige NBA s San Antoniom Tonyja Parkerja. Za Francoze bo to deseta pripravljalna tekma; dobili so jih šest, dvakrat so izgubili s Španijo, enkrat pa z Grčijo.

Na voljo še prek tisoč vstopnic

Slovenija se bo v Stožicah – na voljo je še dobrih 1.500 vstopnic – predstavila z ekipo, ki bo nastopila tudi na evropskem prvenstvu. Zadnje dni v Kranjski Gori je namreč v reprezentanci ostalo le še dvanajst junakov, saj je selektor že po turnirju prejšnji konec tedna v Kopru s seznama prečrtal Klemna Prepeliča, Luko Lapornika in Gezima Morino.

Po tekmi v Stožicah se bo slovenska reprezentanca odpravila v Zreče, kjer bo bivala tudi v času prvega dela evropskega prvenstva. Uvodna tekma v Celju jo čaka v sredo, 4. septembra, proti Češki. Sledila bo Španija, po dnevu premora pa še Gruzija, Hrvaška ter Poljska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.