Šport > Nogomet
22 ogledov

0:7, 1:6, 1:5 - tako so izgubljali legionarji

Žurnal24 main
To ni bil vikend legionarjev. Četverica pri Palermu (poimenujmo jih Palermovići), Tim Matavž z Groningenom in Dado Stavanović z Vitessejem so doživeli prave debakle. Zadel je le Miran Burgič.
"Slovenci, kakšna katastrofa," so z velikimi črkami zapisali na palermo24.net.

Italija
Obračun med Palermom in Udinesejem v minulem kolu italijanske Serie A so na zelenici stadiona Renzo Barbera na Siciliji začeli štirje Slovenci, peti pa je bil na klopi. Po koncu obračuna pa je imel razlog za veselje le reprezentančni vratar Samir Handanović, ki se je s soigralci veselil zmage s kar 7:0. Debakl Sicilijancev bo verjetno odnesel tudi trenerja Delia Rossija. "Rossi ima le en odstotek možnosti, da ostane trener. Na to lahko stavite! Ekipa je povsem razbita. Uničil je moj Palermo," je bil po dvoboju, ki so ga v rožnatem dresu začeli Josip Iličić, Siniša Andjelković in Armin Bačinović, dejal predsednik Palerma, Maurizio Zamparini. Bačinović je sicer tekmo končal že v 40. minuti, ko je prejel drugi rumeni karton, Andjelković pa v 47., ko je bil rezultat že 0:5. Jasmin Kurtić ni zaigral. Sarmin Udinese zdaj za četrtim mestom, ki odpira možnost za Ligo prvakov, zaostaja le še točko. Chievo je brez kaznovanega Boštjana Cesarja in Bojana Jokića, ki ga ni bilo v kadru, pri Ceseni klonil šele v končnici tekme (0:1). Rene Krhin je šokantno zmago svoje Bologne z 2:0 nad Juventusom spremljal s tribune. V Serie B je Empoli z 2:0 premagal Cittadelo in se povzpel na osmo mesto. Jasmin Handanović je torej uspešno branil vseh 90 minut. Podobno velja za Vida Belca, ki je v golu Crotoneja dobil en gol, njegovi soigralci pa so Triestini zabili dva.

Nemčija
V prvi nemški Bundesligi je bil Milivoje Novaković nerazpoložen na tekmi med njegovim Kölnom in Freiburgom, a je podal za odločilni gol kozličkov (1:0). Mišo Brečko zaradi petih rumenih kartonov ni smel igrati. V drugi Bundesligi je Goran Šukalo dobro odigral celotno tekmo za svoj Duisburg. Z Rot Weissom iz Oberhausna so igrali 0:0. Zlatko Dedić je remi Bochuma 1:1 proti Greuther Fürthu spremljal s klopi za rezervne nogometaše.

Anglija
Robert Koren
je v angleškem championshipu s Hull Cityem klonil proti
Cardyff Cityju z 0:1. Igral je celotno tekmo. Haris Vučkić za Newcastle United ne igra (je tudi poškodovan). Njegovi soigralci so v Premier League minuli vikend remizirali 1:1 z Boltonom.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Nizozemska
Brez poškodovanega Aleksandra Radosavljevića je Den Haag v nizozemski Eredivision z 2:3 klonil pri NAC Bredi. Nekaj podobnega kot Palermu se je zgodilo Vitesseju Daliborja Stevanovića. Heracles jih je premagal s 6:1. Dado je igral zadnjih 26 minut. Le malo bolje se je godilo Timu Matavžu in njegovemu Groningenu. Feyenoord jih je ponižal s 5:1. Tim je po tekmi odstotnosti (lažja poškodba) spet igral, a ob zaostanku 1:3 v 64. minuti sedel na klop. Dragan Jelić je za Willem II igral v prvem polčasu, ko so zaostajali z 0:2, nakar so brez njega naredili preobrat in zmagali s 4:3. Denis Halilović ni igral.

Francija
Valter Birsa
z Axuerrom jeseni ni igral le francoske Ligue 1, tudi Ligo prvakov, zdaj pa so na robu izpada iz prvoligaške druščine (le še točko pred 18.-uvrpčenimi). Še dobro, da bo po sezoni pobegnil v Italijo. Minuli vikend jih je s 3:0 nadigral Bordeaux. Valter je igral do 73. minute.

Omenimo še ...
V belgijski Pro-League je bil za večino moštev to prost vikend (Gent: Marko Šuler, Zlatan Ljubijankić in Matija Škarabot, Charleroi: Elvedin Džinić). V avstrijski Bundesligi je prvo tekmo po zimskem premoru odigral Matej Mavrič (Kapfenberg). Dobil je rumeni karton, dunajski Rapid pa jih je premagal z 2:0. Edini slovenski gol vikenda je dosegel Miran Burgič, ki je zadel za 2:0 ob zmagi Wackerja iz Innsbrucka nad Mattersburgom. Sašo Fornezzi (Wiener Neustadt) je tokrat mrežo ohranil nedotaknjeno. Zimskega premora je konec tudi v prvi poljski ligi, kjer za Wislo igra Andraž Kirm. Na zelenici je bil do 86. minute, kmalu zatem pa so zadeli za zmago 1:0 proti ekipi Arko Gdynio. Dejan Kelhar je debitiral za Legio in remiziral 3:3 proti Cracovii.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.