Šport > Nogomet
23 ogledov

''10 let brez naslova, to je dolgočasno''

jose mourinho Youtube
José Mourinho se je na tiskovni konferenci odzval na provokacije navijačev Arsenala, ki so med tekmo na stadionu Emirates skandirali ''dolgočasni, dolgočasni Chelsea''.

Težko pričakovano derbi angleške Premier League med Chelseajem in Arsenalom se je končal z neodločenim izidom (0:0), gledalci na stadionu Emirates pa so bili deležni dokaj dolgočasne tekme, na kateri so modri z obrambno igro iskali to, po kar so prišli: točko, s katero so se znašli na pragu novega naslova angleškega prvaka.

Frustrirani domači navijači so poskušali gostujoče nogometaše sprovocirati s skandiranjem ''dolgočasni, dolgočasni Chelsea'', José Mourinho pa jim je po tekmi poslal jasno sporočilo.''Veste, dolgočasno je to, da 10 let nisi osvojil naslova. To je zelo dolgočasno,'' je povedal Portugalec in se ob tem škodoželjno nasmejal.

''Podpiraš klub in čakaš ter čakaš toliko let na premierligaški naslov. To je dolgočasno. Morda pa niso peli nam. Morda so si želeli več in upali, da bosta v napadu skupaj zaigrala Giroud in Welbeck,'' se je taktičnih zamisli Arsena Wengerja, ki je Girouda v 84. minuti potegnil na klop, medtem ko je Welbeck vstopil osem minut prej, dotaknil Mourinho.

Chelsea je z remijem izpolnil zastavljeni cilj in za zmago v letošnji sezoni Premier League potrebuje samo še pet točk. ''To je ena točka. Ostane jih še pet. Če bi zmagali, bi potrebovali samo še tri. Če bi izgubili, bi jih potrebovali osem. Točka je vredna skoraj toliko kot tri. Rezultat je pozitiven in pošten, če odmislimo enajstmetrovke. In rad bi jih odmislil, saj menim, da je sodnik Michael Oliver zelo dobro opravil svoje delo.''

Modri z igro, ki so jo pokazali na tekmi z mestnim tekmecem, ne bodo prepričali nevtralnih navijačev, s čimer se Mourinho ne obremenjuje. ''Ni problema. Če boste mediji povedali resnico, se bodo ljudje zaljubili v nas. Toda morate povedati resnico,'' je sklenil ''Edini''.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.