Šport > Nogomet
28 ogledov

10 "majhnih" prestopov zvezdnikov

Raul Gonzalez
1/10
Žurnal24 main
Predstavljamo vam 10 prestopov nogometnih zvezdnikov, ki so zamenjali klub za nižje denarne zneske. Med njimi najdemo Raúla, Gutija, Ballcka, Tonija in druge.

10. Luca Toni, 33, prestopil iz Bayerna v Genovo
V pretekli sezoni je imel zaradi prepirov s trenerjem Van Gallom težave pri Bayernu. Potem ko so ga posodili Romi, je dokazal, da še ni za v nogometni pokoj. Z njim v napadu je bila Roma blizu osvojitvi naslova italijanskega prvaka. Sedaj ga čakajo novi izzivi pri Genovi.

9. Sidney Govou, 30, napadalec, prestopil iz Lyona v Panathinaikos
Leta je veljal za simbol Lyona. Nosil je tudi kapetanski trak. V zadnjem času ni našel mesta v prvi enajsterici, zato so se pri Lyonu odločili, da ga izpustijo v grški Panathinaikos, kjer bo zagotovo eden od nosilcev igre.

8. Cristoph Metzelder, 29, prestopil iz Real Madrida v Schalke 04
Nogometaš v najboljših letih bi moral veljati za veliko okrepitev moštva iz Gelsenkirchna. Težava pri Metzelderju nikoli ni bila igralska kvaliteta, pač pa pogoste poškodbe. Če se jim izogne, bo za Schalke zadetek v polno.

7. Rafael Márquez, 31, prestopil iz Barcelone v New York Red Bulls
Podobno kot Metzelder je tudi Rafa Márquez, ko je zdrav, pomemben člen vsakega moštva. Čeprav je imel ponudbe Milana in Juventusa, se je odločil preizkusiti v ZDA. Očitno je ocenil, da ni pripravljen za napore v vrhunskih evropskih ligah.

6. Guti, 33, prestopil iz madridskega Reala v Bešiktaš
Verjetno eden od najbolj podcenjenih igralcev zadnjih let. Guti je bil vso kariero zvest Realu. Vezist, ki je v reprezentanci zasenčil tudi Xavija, se bo ob koncu kariere preizkusil v Turčiji.

5. Michael Ballack, 33, prestopil iz Chelseja v Bayer Leverkusen
Zagotovo velika okrepitev za Bayer Leverkusen. Ballack bo mlademu moštvu pomagal z znanjem in izkušnjami. Če mu poškodba ne bo delala težav, lahko klub popelje do samega vrha Bundeslige.

4. Thierry Henry, 32, prestopil iz Barcelone v New York Red Bulls
Za Henryja odhod v ZDA predstavlja nov izziv in potrebno spremembo, saj se je naveličal evropskega nogometa. S svojo prepoznavnostjo in znanjem bo poskušal nogomet še bolj približati Američanom.

3. Joe Cole, 29, prestopil iz Chelseaja v Liverpool
Cole je imel med vsemi nogometaši letos morda največ ponudb za prestop. Liverpool je dobil pomembno okrepitev.

2. Marouane Chamakh, 26, prestopil iz Bordeauxa v Arsenal
Chamakh ni tako slaven kot njegovi kolegi na lestvici. Je pa daleč najmlajši in šele vstopa v svoja najboljša nogometna leta. Arsenalu bi moral prinesti dodatno kakovost v zračnih dvobojih in vsaj 20 zadetkov na sezono.

1. Raúl, 33, prestopil iz madridskega Reala v Schalke 04
Ko trener Barcelone za igralca iz Madrida trdi, da je najboljši španski nogometaš vseh časov, potem je takoj jasno, za kako kakovostnega igralca gre. Raúl je leta veljal za simbol Reala, bil je tudi njegov dolgoletni kapetan. Čeprav je dodobra zakorakal v četrto desetletje, si zasluži prvo mesto na tej lestvici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.