Šport > Nogomet
9 ogledov

100.000 veseljakov v Barceloni

1/19
Žurnal24 main
Okrog 100.000 ljudi naj bi proslavljalo četrti evropski naslov Barcelone v katalonskem mestu. Predsednik Sandro Rosell: "Imamo najboljše igralce in trenerja na svetu." V Manchestru točili solze.

"S trenerjem Pepom Guardiolo, ki je najboljši na svetu, z igralci, ki so najboljši na svetu in Lionelom Messijem v takšni luči so tovrstne predstave le vprašanje motivacije,“ je predsednik Barcelone Sandro Rossel dejal v enem od televizijskih intervjujev: "Ekipa ima talent, človečnost, moštveno etiko in taktično sposobnost.“

Okrog 35.000 zaljubljencev v nogomet se je zbralo v središču Barcelone pred velikim zaslonom ob finalu Lige prvakov, ki ga je katalonsko moštvo proti Manchester Unitedu dobilo s 3:1. Pozneje pa se je proslavljanje s pirotehničnimi sredstvi, vzkliki "Prvaki, prvaki" in "Barca, Barca" razširilo po vsem mestu, skupna številka navijače, ki so slavili, naj bi znašala okrog 100.000.

Po nekaterih ocenah si je finale ogledalo vsaj pet milijonov Kataloncev, veliko od njih si je tekmo ogledalo na številnih zaslonih, nameščenih po trgih večjih in manjših mest. Zmago so proslavljali globoko jutro, še večja norišnica pa se obeta ob vrnitvi ekipe iz Londona v nedeljo. Po običaju bo Barcelonine junake s tako želenim pokalom vred po mestu popeljal avtobus.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.