Šport > Nogomet
51 ogledov

''11 Azpilicuet bi osvojilo Ligo prvakov''

(Galatasaray - Chelsea) Jose Mourinho Reuters
Trener Chelseaja José Mourinho je po remiju z Galatasarayem največ pohval namenil španskemu branilcu Césarju Azpilicueti.

Chelsea je na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov iztržil remi na gostovanju pri Galatasarayu. Modri so povedli z zadetkom Fernanda Torresa, v prvem polčasu pa so imeli še nekaj priložnosti, ki bi jeziček na tehtnici lahko prevesile na njihovo stran.

Cesar Azpilicueta liga prvakov chelsea | Avtor: EPA EPA
V drugem delu so varovanci Joséja Mourinha, ki je bil s končnim rezultatom zadovoljen, pokazali drugačen obraz, saj so delovali utrujeno, medtem ko je Galatasaray svojo igro stopnjeval in po izenačujočem zadetku zaman pritiskal za zmago.

''V prvem polčasu smo imeli priložnost, da odločimo tekmo. Ne kritiziram napadalcev, vendar so imeli priložnosti za drugi zadetek, ki bi spremenil potek tekme,'' je za BBC dejal Mourinho. ''V drugem polčasu so pritiskali. Fernando Torres in Andre Schurrle sta imela težave, saj sta bila utrujena. Nadzorovali smo potek tekme, dokler nismo prejeli gola. Rezultat 1:1 je boljši kot 0:0. To ni slab rezultat, a Galatasaray je izkušena ekipa z dobrimi napadalci, tako da nas čaka še veliko dela,'' je dodal portugalski strateg.

Mourinha je med tekmo najbolj prepričal branilec César Azpilicueta, ki je asistiral za zadetek Fernanda Torresa. ''Azpilicueta je tip igralca, ki mi je zelo všeč. 11 Azpilicuet bi osvojilo Ligo prvakov, saj v nogometu ne odloča le talent. V nogometu odloča tudi značaj in Azpilicueta ima zmagovalno osebnost,'' je prepričan Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.