Šport > Nogomet
54 ogledov

12. igralec dvignil pokal s Tavaresem

1/25
Žurnal24 main
S finalno tekmo pokala Hervis Slovenije med Mariborom in Domžalami (3:2) je epilog dobila tudi akcija "Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!" Gianluca Holder je pravilno napovedal izid in dvignil pokal.

Mariborski 12. igralec Gianluca Holderjan in domžalski 12. igralec Jože Korošec sta od blizu izkusila vzdušje pred in na tako pomembni tekmi, kot je finale pokala Hervis. Nad izkušnjo sta bila tako Jože kot Gianluca navdušena, čeprav je bil bolj zadovoljen slednji, saj je skupaj z mariborsko ekipo dvignil pokal za zmagovalce.

Gianluca se je z mariborskim ambasadorjem in selektorjem slovenske reprezentance Matjažem Kekom dobil že ob pol enih in v njegovem spremstvu tudi prišel na kosilo mariborske ekipe, ki ga je zelo toplo sprejela in obdarila, med drugim tudi s podpisanim mariborskim dresom s številko 12 in imenom Gianluca. "Z Matjažem sva imela najprej pol ure zase in se pogovarjala o različnih stvareh. Med drugim tudi o prihajajočem svetovnem prvenstvu," je dejal 16-letnik, ki se sicer aktivno ukvarja s smučanjem. "Po kosilu z ekipo, kjer sem sedel ob Marcosu Tavaresu, smo s trenerjem in strokovnim vodstvom ob kavi sproščeno debatirali."

Podoben dan je bil tudi za Jožetom, ki ga je domžalski ambasador Dejan Djuranovič predstavil ekipi na kosilu pred odhodom v štajersko prestolnico. "Ekipa me je zelo lepo sprejela in vesel sem, da sem zraven. Nekaj fantov sem poznal že od prej, nekaj sem jih spoznal, moram pa reči, da so fantje zelo prijazni, pravi kolektiv," je povedal Jože, ki ga je ob srečanju domžalska ekipa prav tako obdarila. Nad potekom akcije je bil zadovoljen tudi njegov mentor Dejan Djuranovič. "Tudi ekipa je zadovoljna, da ima ob tako prijetni akciji ob sebi navijača, ki je vseskozi z njimi. Prepričan sem, da v vsakem trenutku z ekipo uživa tudi Jože."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zatem je nastopil čas za tekmo: Gianluca se je z mariborsko ekipo dobil na zboru pred stadionom, Jože pa je v Ljudski vrt prišel z avtobusom, v kateri je bila celotna domžalska delegacija. Na klopeh za rezervne igralce je bil zanju pripravljen stol, neposredno pred začetkom tekme pa sta na igrišče prišla kot del enajsterice, se rokovala s sodniki in nasprotno ekipo ter na sredini igrišča pričakala tudi slovensko himno.

Sledil je razburljiv prvi polčas, po koncu katerega je bil bolj zadovoljen Jože, saj je domžalska ekipa vodila z 2:1. "Občutki so fenomenalni, še posebej po vodstvu z 2:1," je dejal Jože, ki je bil navdušen nad spremljanjem tekme s klopi za rezervne igralce. "Na tribuni je precej drugače, lahko se bolj sprostiš in navijaš, medtem ko je na klopi vendarle drugače." Zaradi rezultata je bil med polčasom nekoliko slabše razpoložen Gianluca. "Občutki so mešani. Spremljati tekmo s klopi za rezervne igralce je fantastično, rezultat pa ni najboljši."

Po tekmi se je slika obrnila. Z mariborsko zmago (3:2) v podaljšku je bil kajpak bolj zadovoljen Gianluca, ki je na koncu prejel tudi priznanje za zmagovalca, dvignil pokal in pred fotografskimi objektivi in kamerami skupaj z mariborsko ekipo proslavil naslov prvaka Hervis pokala Slovenije. "Počutim se neverjetno. Presrečen sem," je dejal Gianluca, ki je, zanimivo, že pred tekmo napovedal mariborsko zmago s 3:2 po podaljšku. "Zaradi poraza smo nekoliko razočarani. Danes je zmagal srečnejši kolektiv," pa je povedal Jože – prav tako je prejel priznanje za drugouvrščeno ekipo – in navdušeno dodal, da bi se nedvomno še kdaj želel postaviti v kožo 12. igralca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.