Šport > Nogomet
27 ogledov

13-letniku zasegli topovski udar

NK Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi polfinale Pokal Slovenije Ljudski vrt Nino Verdnik
Pokalni derbi med Mariborom in Olimpijo so zaznamovali navijaški izgredi, ki so zahtevali posredovanje policije.

Včeraj se je ob 20.05 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru začela nogometna tekma za Pokal Slovenije med ekipama NK Maribor in NK Olimpija. Gledalcev je bilo okoli 7.000, od tega okoli 800 pripadnikov navijaške skupine Viole in okoli 50 pripadnikov navijaške skupine Green Dragons.

Še pred tekmo so policisti 13-letnemu otroku, navijaču Viol, zasegli topovski udar. Ker otrok ni kazensko odgovoren, bodo policisti s poročilom seznanili center za socialno delo, na kraj dogodka pa so poklicali otrokovo mamo in ji sina predali v varstvo.  

Ob prihodu navijaške skupine Green Dragons na stadion ob 19.51 je med pripadniki te skupine prišlo do pretepa in prižiganja bakel. Policisti so ukrepali in prijeli ter za čas trajanja tekme pridržali 18-letnika iz Ilirske Bistrice in 15-letnika iz Ljubljane. Starejšemu od njiju so na podlagi 62. člena zakona o nalogah in pooblastilih policije izrekli ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Starejši je prejel tudi plačilni nalog, mlajši pa se bo, ker je še mladoleten, zagovarjal pri pristojnem sodišču, kamor bodo policisti poslali obdolžilni predlog.

Ukrepanje policije na športni prireditvi

Na vhodu za navijače navijaške skupine Green Dragons so policisti zaradi vmešavanja v njihov postopek in neupoštevanja ukazov ob posredovanju izdali plačilni nalog 35-letniku z Vrhnike, zaradi uriniranja na javnem kraju pa 25-letniku iz Slovenj Gradca. Zaradi aktiviranja bakle med tekmo na južni tribuni so izdali plačilni nalog 22-letniku iz Miklavža na Dravskem polju.

Po tekmi so policisti na vhodu za gostujoče navijače zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju obravnavali še 16-letnika iz Ljubljane. Ker je še mladoleten, bodo policisti zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.