Šport > Nogomet
10 ogledov

13. polfinale LP van der Sarja

Žurnal24 main
Znameniti vratar Manchester Uniteda, 40-letni Edwin van der Sar, je v Ligi prvakov že pravi profesor. Proti Schalkeju (20:45) bo že trinajstič nastopil v polfinalu. Po koncu karere ga čaka služba v Ajaxu.

Po informacijah, prihajajočih iz Ajaxa, ki se ogreva za slovenskega reprezentanta Tima Matavža, bo van der Sar postal trener Ajaxovih vratarjev. Vendar ne še takoj, ampak poleti 2012, saj si bo medtem nizozemska vrataska ikona vzela nekaj premora.

Za nizozemskega vratarja Manchester Uniteda Edwina van der Sarja se zdi, da ima neomejen rok trajanja. Ampak tudi on se s 40 leti spogleduje s koncem kariere, ki se bo predvidoma zgodil poleti in ki bi ga prekaljeni vratar utegnil zabeliti tako z naslovom angleškega prvaka kot s slavjem v Ligi prvakov. Obračun proti Schalkeju bo za van der Sarja že neverjetni 13. nastop na polfinalnih tekmah Lige prvakov.

"Vedno je lepo biti član ekipe, ki zmaguje. Zadnje čase nam gre dobro. Za mano je uspešna kariera, upam, da jo bom zaključil na lep način,“
pravi Nizozemec, v primerjavi s katerim je Schalkejev Raul s 33 leti pravi mladenič: "Raul je neverjeten igralec – izjemno je nevaren in za gol potrebuje le malo prostora.“

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.