Šport > Nogomet
23 ogledov

17-letni up debitiral za Barcelono

adam traore EPA
Trener Barcelone Gerardo Martino je na tekmi proti Granadi dal priložnost 17-letnemu Adami Traoréju, ki je v 83. minuti zamenjal Neymarja.

Barcelona je v 14. kolu Primere División visoko premagala Granado (4:0), na tekmi pa je svoj debi v dresu prve ekipe katalonskega velikana dočakal 17-letni Adama Traoré. Krilni nogometaš, čigar družina prihaja iz Malija, se je rodil na obrobju katalonske prestolnice, nogometni šoli Barcelone pa se je pridružil, ko mu je bilo sedem let.

Do sobotne tekme proti Granadi je igral le na obračunih Barçine B ekipe, s 17 leti in 302 dnevi pa je postal osmi najmlajši nogometaš, ki je s katalonsko prvo ekipo debitiral v La Ligi.

Rojen le streljaj od Camp Noua

Traoré bi svojo priložnost kmalu vnovčil na najboljši možen način, ko je nekaj minut po prihodu na zelenico poskusil samostojnim prodorom, njegov strel pa je zaustail vratar Granade Roberto.

Zanimivo – član mlade španske reprezentance se je rodil le streljaj od Camp Noua, v mestnem okrožju Les Corts, kjer se nahaja tudi katalonski nogometni hram.

Traoré: prihodnost Barcelone?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.