Šport > Nogomet
96 ogledov

19-letni Koprčan osvaja oblikovalski svet

Kenan Medić Triestina Instagram
Mladi slovenski nogometni vratar si ustvarja kariero na oblikovalskem področju.

Koprčan Kenan Medić, ki bo konec marca dopolnil 20 let, se večino svojega življenja ukvarja z nogometom. Primorec je športno izobrazbo pridobil v mladinskih selekcijah FC Koper, nekaj časa se je preizkušal tudi pri ljubljanski Olimpiji in Triestini.

Ko je začel obiskovati srednjo šolo za oblikovanje v Ljubljani se je tudi preselil v prestolnico, kjer trenutno brani barve Interblocka, ta letos nastopa v Ljubljanski regionalni ligi (četrti rang slovenskega ligaškega tekmovanja).

WSC Submission Kenan Medić | Avtor: Facebook Facebook

A Medić ima poleg nogometa še eno strast. Kot oblikovalec sodeluje pri projektu Peko kooperativa, slednja se bori za ohranitev več kot stoletje dolge tradicije podjetja, mladenič osredotoča se tudi na druge projekte, povezane z oblikovanjem obutve.

Nedavno se je Medić prijavil na tekmovanje Pensole, ki poteka pod okriljem akademije Dwayna Edwardsa (oblikoval je slovito linijo obutev Air Jordan). Gre za merjenje oblikovalcev z vsega sveta, Slovenec pa se je med več kot 700 prijavljenimi uspel prebiti med 64 najboljših. Prepričal je z zanimivim konceptom.

"Izziv je bil oblikovati čevelj za 20-letnika v velikem mestu. Odločil sem se za osnovno obliko čevlja, ki je v kontrastu s kompleksnim podplatom. Tega tvorijo koščki različnih oblik, ki nepovezani nimajo nikakršne funkcije, združeni v celoto pa omogočajo lažjo hojo oziroma boljši prenos energije med hojo. Sivo barvo čevlja, ki spominja na asfalt, sem popestril z rdečimi vezalkami, ki so pritrjene na poseben način," je svoj produkt predstavil Medić.

Lahko mu pomagate

Kenan Medić Koper | Avtor: Instagram Instagram

Preostalih 64 tekmovalcev se bo v izločilnih bojih ena na ena borilo za končno zmago. Odločalo bo spletno glasovanje, Mediću pa lahko pri preboju v naslednji krog pomagate z glasovanjem NA TEJ POVEZAVI.

Če se bo prebil med 16 najboljših, bi si že lahko pridobil štipendijo v višini 100.000 ameriških dolarjev na kateri izmed priznanih oblikovalskih šol v ZDA. 

Če bo posegel še višje, so nagrade še slajše. Ob preboju med elito se Mediću morda obeta pogodba s kakšnim izmed slovitih proizvajalcev športne obutve kot sta denimo Nike in New Balance.

Zmagoviti dizajn bo svetovno znano podjetje Footlocker spremenilo v realen produkt in ga v več sto primerkih ponudilo kupcem po vsem svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.