Šport > Nogomet
15823 ogledov

25-letnik izgubil bitko, umrla tudi oče in stric

Sveča EPA
Za posledicami koronavirusa je umrl mlad nogometaša, bolezen pa je bila usodna tudi za njegovega očeta in strica, oba znana obraza tamkajšnje nogometne scene.

V času, ko se razmere v Evropi počasi umirjajo, iz Bolivije prihaja vest o prvi smrtni žrtvi med nogometaši iz te južnoameriške države. Tamkajšnja nogometna zveza je potrdila smrt 25-letnega Deibert Roman Guzman, ki je po večtedenskem ležanju v bolnišnici izgubil bitko s koronavirusom.

guzman | Avtor: Facebook Facebook

Nogometaševa družina v teh dneh doživlja nepopisno tragedijo, saj sta posledicami bolezni umrla tudi njegov oče Belizario Roman, nekdanji predsednik drugoligaša University of Trinidad, katerega član je bikl njegov sin, in stric Luis Carmelo Roman, trener moštva Deportivo Perejique.

Vsi trije so bili iz pokrajine Beni na severozahoduvzhodu države, ki velja za najbolj prizadeto območje v državi. Trojica je živela v skupni hiši, kjer sta prebivali tudi Belizariova žena in dve hčerki.

Guzman je nekdanji bolivijski mladinski reprezentabt, nekaj časa pa je igral tudi za prvoligaša Nacional Potosi. 25-letnik je postal prva smrtna žrtev med nogometaši iz pokrajine, v kateri je bilo med 420.000 prebivalci zabeležnih 1200 okužb s covidom-19 in 77 smrtnih žrtev. V celotni državi je bilo doslej potrjenih 8730 okužb, umrlo je 300 ljudi.

 

 
Komentarjev 1
  • Avatar Donniwista
    Donniwista 00:58 31.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke >> B︆︆︆︆r︆︆e︆︆d︆︆︆︆h︆︆o︆︆t︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m