Šport > Nogomet
98 ogledov

4000 € in -2 točki za Olimpijo

Žurnal24 main
Nogometaši Olimpije bodo zaradi neigranja na tekmi proti Triglavu Gorenjski morali plačati 4000 evrov, v novi sezoni pa bodo ostali brez dveh točk. Nekateri igralci neigranje obžalujejo.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Jernej Klarič je še pred tekmo Olimpije in Aluminija sprejel razsodbo zaradi neigranja Ljubljančanov na tekmi 26. kroga druge lige v Kranju. Ljubljančanom, ki so si že priigrali igranje v prvi ligi, je odvzel dve točki v naslednji sezoni in jim dodelil denarno kazen v višini štiri tisoč evrov, zeleno-beli pa bodo morali plačati tudi večino stroškov organizacije tekme, ki ni bila odigrana, saj so nogometaši po ogrevanju odšli v slačilnice, od tam pa namesto na igrišče domov.

 
 

Predvsem pa nam je hudo, da tega nismo znali preprečiti in pomagati Olimpiji tudi zadnje korake do prve lige narediti v duhu, ki je vladal vsa štiri leta.

osem nogometašev Olimpije

 
Pri izreku kazni, je zapisal Klarič, je bila "upoštevana olajševalna okoliščina glede predkaznovanosti, obžalovanja samovoljnega dejanja članske ekipe in dejstvo, da so se za navedeno dejanje opravičili. Upoštevana pa je bila tudi oteževalna okoliščina, saj je šlo za načrtovano, skrajno nešportno dejanje, ki je močno vplivalo na kredibilnost tekmovanja in je v športni javnosti povzročalo razna špekulativna namigovanja." V vodstvu prvakov 2. SNL obljubljajo, da tekma proti Aluminiju ni pod vprašajem, morebiten preobrat pa bi, če zmaji zadnje tekme ne bi odigrali, pomenil, da bi Olimpija šla po poti Bonifike, ki prvenstva zaradi dveh izpuščenih tekem (suspenz) ni dokončala.

Svojo plat so predstavili tudi nogometaši, del ekipe se namreč ne strinja z dejanjem iz Kranja. Miha Šporar, Željko Mitraković, Edo Bajrektarević, Sebastjan Cimerotič, Rok Cirar, Igor Lazič, Ilija Kitić in Muamer Vugdalić v izjavi za javnost poudarjajo, da se distancirajo od trditev nekaterih kolegov (Robert Volk, Amir Karič, Alen Ščulac) in trenerja (Jani Pate), ki so se v slovenskih medijih pojavljale v minulih dneh. Osmerica poudarja, da ni res, da tekma v Kranju ni bila odigrana zaradi psihičnega pritiska, ki naj bi ga igralci čutili, prav tako pa tudi ne zaradi neizplačanih plač, saj je večina v svoji karieri igrala tudi v precej slabših razmerah. "Predvsem pa nam je hudo, da tega nismo znali preprečiti in pomagati Olimpiji tudi zadnje korake do prve lige narediti v duhu, ki je vladal vsa štiri leta," so zapisali igralci.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.