Šport > Nogomet
12 ogledov

66 aretiranih navijačev Lazia

Spopad navijačev in varnostnika na sobotni tekmi med Romo in Juventusom Žurnal24 main
Italijanski policisti so v veliki proti-huliganski akciji aretirali 66 navijačev rimskega nogometnega kluba Lazio. Nekateri od njih so bili oboroženi z noži, mačetami in kiji.

Policisti so Lazieve nogometaše ustavili na poti na prvenstveno tekmo proti Atalanti v Bergamu. Kasneje so jih izpustili, obtožnic proti njim pa še niso vložili. "Poskušali smo se izogniti najhujšemu," je povedal Lamberto Giannini, vodja italijanskih posebnih policijskih enot, ki so izvedle množično aretacijo.

Sicer pa so italijanski nogomet v zadnjem času močno pretresali številni nogometni izgredi. Najhuje je bilo februarja letos, ko je na prvoligaški nogometni tekmi v Catani umrl nek policaj. V znamenju neredov je minil tudi začetek tokratnega nedeljskega derbija med Genovo in Sampdorio, prav tako so se navijači in varnostniki spopadli na sobotni tekmi med Romo in Juventusom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.