Šport > Nogomet
20 ogledov

Abidal: "Barça ni želela prevzeti odgovornosti"

Abidal Xavi Puyol Pique Iniesta Barcelona Malaga Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Francoski branilec Éric Abidal po odhodu iz Barcelone ne skriva razočaranja nad dejstvom, da mu klub po čudežnem okrevanju po presaditvi jeter ni ponudil nove pogodbe. V pogovoru za El Mundo je razkril, da so se pri Barçi bali, da bi se mu lahko na zelenici še pripetilo kaj hudega. V klub se bo po koncu kariere vseeno z veseljem vrnil, pravi.

"Menili so, da obstaja tveganje, da bi se mi lahko kaj zgodilo. Niso želeli prevzeti te odgovornosti," je za tedensko prilogo El Munda povedal Éric Abidal. Nekdanji francoski reprezentant se je pred dnevi od Barcelone poslovil na solzni novinarski konferenci, kjer je ob predsedniku kluba Sandru Rosellu razkril, da si je želel nadaljevati svojo kariero na Camp Nouu, a so bili vodilni pri Blaugrani neomajni.

"Še naprej bom igral, dokler mi bodo to dovoljevali zdravniki," je nadaljeval Abidal. "Verjamem, da to ni pravi trenutek za konec, skušal bom vztrajati do 35. leta, potem pa se bom upokojil. Všeč bi mi bilo, da bi ostal, nisem si mislil, da bo tako, ampak odhajam z zelo dobrimi spomini. Barcelona je bila moja druga družina."

Abidal se je po presaditvi jeter in skoraj letu dni okrevanja vrnil v ekipo Barcelone, za katero je odigral tudi nekaj tekem v zaključku sezone. Nekdanji član Lyona je še dodal, da je o njegovi usodi v klubu odločalo več oseb, ne le trener Tito Vilanova, ki je tako kot on prestal bitko s tumorjem.

Ponudba mu je všeč

"Svoj pokal že imam − prejel sem ga, ko sem se vrnil na igrišče po odstranitvi tumorja. To je bila moja najtežja tekma," je povedal Abidal, ki ga Katalonci po koncu kariere spet vabijo v svoje vrste kot trenerja mlade ekipe.

"Ponudba mi je všeč, ker imam rad otroke, najmlajšim pa želim prenesti svoje izkušnje. Čudovito je, da te v prihodnosti čaka nekaj takega, v užitek mi bo delati tukaj, ampak šele po tem, ko se bom upokojil."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.