Šport > Nogomet
16 ogledov

Abidal: "Prodal sem vse avtomobile"

Žurnal24 main
Kljub temu da Barcelona tudi letos igra odlično - Katalonci so osvojili La Ligo, prebili so se tudi v finale Lige prvakov, pa za Ericom Abidalom niso najprijetnejši meseci njegovega življenja.

Zdravniki so mu namreč v začetku letošnjega leta diagnosticirali tumor na jetrih. Abidal priznava, da je za trenutek pomislil, da ne bo mogel nikoli več igrati nogometa. "Ko ti zdravniki povejo, da imaš tumor, je sprva vse črno. Spraševal sem se, če bom še lahko igral nogomet." Sedaj je bolezen za njim in kot priznava francoski nogometaš, se je pri okrevanju spomnil na besede, ki jih praviloma nogometaši delijo otrokom v bolnišnici: ''Treba je razmišljati pozitivno".

Marcelo Abidal majica Animo Abidal | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Njegov pogled na življenje se je po bolezni precej spremenil, zato se je odločil, da bo odslej živel drugače. "Na življenje sedaj gledam drugače, zato sem tudi prodal vse svoje avtomobile, ki sem jih imel. Biti nogometaš ti omogoči zelo kvalitetno življenje, lahko si na hitro kupiš stvari, toda, ko se ti zgodi kaj takšnega, se zaveš, da ti npr. avto prav nič ne pomaga. Prodal sem vse avtomobile in denar od prodaje namenil dobrodelnim organizacijam." 31-letni nogometaš priznava, da so v življenju pomembnejše stvari, kot so dvoboji med Realom in Barcelono. "V življenju so še druge veliko bolj pomembne stvari. Ko vidiš, kaj se dogaja po svetu, se ti to, kar se dogaja v nogometu, zdi neumnost. Neumnost v primerjavi z lačnimi otroki in ljudmi, ki umirajo zaradi bomb in vojn."

Za konec je španskim novinarskim kolegom izdal še anekdoto. Ko je francoska reprezentanca novembra lani gostovala na Wembleyju je tam pustil sporočilo, saj je vedel, da se bo na ta stadion v letošnji sezoni še vrnil. "Tam sem pustil listek, na katerem je bila napisana šala, in upam, da je še vedno tam." Za vedno pa si bo Abidal zapomnil dan, ko se je znova vrnil na trening. In razlog? Ogromno pisem s strani navijačev in drugih. "Poskušal sem odgovoriti na vsa,'' hvaležno pripomni branilec Barcelone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.