Šport > Nogomet
31 ogledov

Abidal se počuti odlično

Erica Abidal Reuters
Predsednik FC Barcelone Sandro Rosell je sporočil, da obrambni igralec Eric Abidal po torkovi presaditvi jeter uspešno okreva v bolnišnici v Barceloni.

Sandro Rosell je javnost razveselil z naslednjimi besedami: "Danes bo dober dan! Abidal in njegov bratranec Gerard se dobro počutita in po naporni presaditvi že okrevata."

Operacija je potekala v času, ko so Abidalovi soigralci na domačem stadionu igrali tekmo španskega prvenstva. Gledalci na Camp Nouu so Abidala simbolično pozdravili v 22. minuti, saj je to številka, ki jo je Francoz nosil na dresu. V mislih so bili z njim tudi soigralci, ki so mu simbolično podarili zmago proti Getafeju (4:0) in mu zaželeli čim hitrejše okrevanje.

Abidalove zdravstvene težave so se začele leta 2011, ko so mu najprej odstranili tumor na jetrih. Po nekajmesečnem okrevanju je Francoz znova stopil na zelenice in z Barcelono maja lani dvignil pokal za zmagovalca v Ligi prvakov in španskem prvenstvu. Žal okrevanje ni šlo po načrtu. Bolezen je znova terjala svoj davek in branilec, ki se je Barceloni pridružil leta 2007, je moral zdaj na presaditev jeter.

Kdaj bo lahko Abidal znova zaigral, še ni jasno. Po poročanju nekaterih medijev naj bi se Katalonci že zanimali za nakup igralca Valencie, Jordija Albe, ki bi lahko nadomestil odsotnost francoskega branilca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.