Šport > Nogomet
22 ogledov

Abidalov zdravnik: To je čudež

Abidal Pique Barcelona Mallorca Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Povratek Érica Abidala na nogometne zelenice je čudež, kaj lahko pa bi igral še leto ali dve, je prepričan zdravnik Juan Carlos García-Valdecasas, ki je sodeloval pri presaditvi jeter člana Barcelone.

"S povratkom me je navdušil, ker ko nekdo opravi s takšno vrsto presaditve, razmišlja o rešitvi življenja, ampak to, da se je vrnil na igrišče, je navdušujoče," je za katalonski radio RAC1 dejal doktor Juan Carlos García-Valdecasas, ki je v barcelonski bolnišnici 10. aprila lani opravil presaditev jeter pri Éricu Abidalu.

Francoski nogometaš Barcelone, darovalec je bil njegov bratranec, se je po skoraj točno leto dni po operaciji vrnil na zelenice na zadnji ligaški tekmi katalonskega kluba z Mallorco, proti kateri je odigral dobrih 20 minut in požel stoječe ovacije po vsem svetu.

"Občutek imamo, da je v teh trenutkih igralec več pri FC Barceloni," je nadaljeval García-Valdecasas. "To se je čakalo dolgo časa, veselje je nepopisno. Presaditev je uspela zelo dobro, vse, kar bi jo lahko ogrozilo, je šlo zelo dobro, on pa se je znal zelo dobro tudi obnašati, zelo je bil pozitiven. Obnašanje je zelo pomembno in je bilo pogoj za to, da je šlo vse po načrtih."

Želeli so si le, da preživi

Abidalov zdravnik je zatrdil, da podobnih zgodb zgodovina ne pomni, prepričan pa je, da bi lahko igral še dve leti. To željo je Francoz izrazil po sobotnem obračunu na Camp Nouu, kjer so ga gledalci sprejeli s huronskim navdušenjem.

"Kaj takšnega se še ni zgodilo, to je čudežno. Da se oseba vrne na delo z 90 odstotki ... V tem primeru je to izjemno. Katalonsko zdravstvo je pokazalo neverjeten nivo," je še dodal García-Valdecasas. "Bi lahko igral še dve leti? To bo potrebno še videti in iti korak za korakom. Zdravniška ekipa Barcelone je bila previdna, kar je tudi prav. Odgovor bo dal on. Mi smo reagirali s presenečenjem in srečo. Verjamem, da bi lahko igral še dve leti. To se mi je sprva zdelo težko verjetno. Moja ideja je bila, da bi preživel in imel kakovostno življenje. Vse ostalo je le dodatek. Abidal je neverjeten pokazatelj tega, kaj lahko stori zdravstvo. Abidal je ozdravljen, kar je tudi najbolj pomembno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.