Šport > Nogomet
21 ogledov

Abramovič za Guardiolo ponudil 18 milijonov

pep guardiola EPA
Lastnik aktualnih evropskih prvakov Roman Abramovič se je odpravil na lov za Pepom Guardiolo. Ruski poslovnež naj bi Špancu ponudil 18 milijonov dolarjev na sezono. V primeru, da Guardiola ponudbo zavrne, pa bo Abramovič ponovno poskusil prihodnje leto, saj je odločen, da Španca pripelje na Stamford Bridge.

Po pisanju otoških medijev naj bi bil Roman Abramovič odločen, da angleškemu nogometu prinese revolucijo. Dovolj mu je bunkerja, saj si želi gledati nogomet, kakršnega igrajo v Barceloni. Pep Guardiola je v zadnjih dneh večkrat jasno zatrdil, da nujno potrebuje počitek, zato se bo za nekaj časa tudi umaknil iz nogometa.

Kako dolgo naj bi bil Španec odsoten za zdaj še ni povsem jasno. Abramovič zato načrtuje, da bo trenerski stolček bodisi Robertu Di Matteu bodisi komu drugemu ponudil za eno leto, da ga bo ta čuval do prihoda Guardiole na Stamford Bridge. Če Di Matteo ponudbo zavrne, ima Rus rezervne načrte, saj razmišlja tudi o Harryju Redknappu in Fabiu Cappellu.

''Roman bo naredil vse, da v klub pripelje Guardiolo, pa čeprav bi moral čakati eno leto,'' je za Daily Mirror povedal vir blizu ekipe. Chelsea pa še zdaleč ne edini angleški klub, ki se aktivno zanima za sodelovanje s Špancem.

Pep Guardiola namesto Sira Alexa Fergusona?

Pojavila so se tudi namigovanja, da si Manchester United prav tako želi prihoda Guardiole, potem ko se bo Sir Alex Ferguson odločil za upokojitev. The Mirror poroča, da naj bi Škot po koncu prihodnje sezone po več kot petindvajsetih letih zapustil trenerskih stolček, s čimer bi se odprlo mesto za prihod Guardiole. Predstavniki rdečih vragov so nekdanjega trenerja Barcelone prosili, naj jih obvešča o svojih načrtih za prihodnost.

In kaj poreče Pep?

Španec naj bi si v prvi vrsti želel predvsem počitka. ''Počasi. Najprej se moram spočiti in napolniti baterije. Z veseljem bom poslušal predloge vseh klubov in ko bom pripravljen, bom sprejel tistega, ki me bo uspel zapeljati,'' je povedal enainštiridesetletnik.

Komentarjev 7
  • bemwinsky 21:31 27.maj 2012.

    Kaj pa prejšna leta in naslovi Barce? Kaj bo te bežal,če je vodo najboljšo ekipo na svetu,pač se jim v LP ni izšlo,ker so jih premagali z antinogometom,ker drugače se jih ne da.

  • Dejan Dolinar 18:21 27.maj 2012.

    saj niso napisali nič narobe...po več kot petnajstih letih pusti odprto za nedoločeno število let... To je tko kot da bi rekel da si spil več kot 5 piv, točna številka bi bila pa 10... 10 je pa več kot 5!

  • Dejan Dolinar 18:21 27.maj 2012.

    saj niso napisali nič narobe...po več kot petnajstih letih pusti odprto za nedoločeno število let... To je tko kot da bi rekel da si spil več kot 5 piv, točna številka bi bila pa 10... 10 je pa več kot 5!