Šport > Nogomet
30 ogledov

Abramoviča aretiral FBI, njegov PR zanika

Abramovič Drogba Chelsea Bayern finale Liga prvakov Allianz Arena EPA
Predstavnik za stike z javnostjo ruskega oligarha Romana Abramoviča je v ponedeljek zanikal poročila, da naj bi milijarderja aretirali med obiskom Združenih držav Amerike.

"Ni res," je dejal John Mann in se tako odzval na pisanje spletne strani ruskega finančnega dnevnika RBK, ki je zapisal, da naj bi ruskega milijarderja Romana Abramoviča, lastnika angleškega nogometnega prvoligaša Chelseaja, med obiskom Združenih država Amerike aretirali agenti Zveznega preiskovalnega urada, bolj poznanega pod kratico FBI.

"Je v ZDA, toda ni bil aretiran niti pridržan," je dejal Mann, Abramovičev predstavnik za stike z javnostjo v Moskvi. Abramovič je poleg Chelseaja tudi večinski lastnik londonskega jeklarskega podjetja Evraz, čigar delnice so nemudoma padle za šest odstotkov, a se nato pobrale na "le" 3,4 % minusa.

Novica RBK je brez prepoznavnih virov sledila špekulacijam okrog nenadne smrti izgnanega ruskega tajkuna Borisa Berezovskega, ki so ga po izgubljeni multimilijonski tožbi proti Abramoviču pred dnevi našli mrtvega v njegovi hiši na Otoku.

Med najpremožnejšimi Zemljani

Tisti z bolj šaljivo žilico pa dodajajo, da so Američani zgolj spoznali, da je bilo več kot 50 milijonov evrov, kolikor je za Fernanda Torresa pred leti odštel Chelsea, preprosto prehud zločin, da bi bil Abramovič še lahko na prostosti ...

Finančno moč Abramoviča, ki naj bi imel tesne povezave z rusko vlado in premierjem Vladimirjem Putinom, je revija Forbes pred kratkim sicer ocenila na 7,9 milijarde evrov.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.