Šport > Nogomet
39 ogledov

AC Milan odstavil Inzaghija

filippo inzaghi EPA
Italijanski prvoligaš je sporočil, da trener prvega moštva Filippo Inzaghi ne bo dobil še ene sezone na San Siru.

AC Milan je potrdil konec sodelovanja s trenerjem Filippom Inzaghijem, ki je bil na polovici svoje prve epizode kot trener članskega moštva, a je italijanski velikan njegovo dveletno pogodbo po klavrni sezoni razdrl.
Nekdanji strateg mlade ekipe je lansko poletje prevzel člane, potem ko je za krmilom nadomestil še enega nekdanjega igralskega velikana rdeče-črnih Clarenca Seedorfa. Toda sezona 2014/15 je prinesla še hujše razočaranje in Milan se znova ni uvrstil v evropska tekmovanja in seozno v Serie A končal na desetem mestu, "Rossoneri" pa so po mesecih špekulacij in skorajšnjih žaganj Inzaghijevega stolčka le-tega posekali v torek.

"AC Milan oznanja, da je odstavil trenerja prvega moštva Filippa Inzaghija, ki smo se mu zahvalili za opravljeno delo," je pisalo v kratki izjavi za javnost na uradni spletni strani.

Milanov lastnik Silvio Berlusconi je že dlje časa javno lovil novega trenerja in se na vse pretege trudil, da bi na San Siro vrnil nekdanjega šampionskega stratega Carla Ancelottija, ki je po koncu zadnje sezone dobil košarico Real Madrida.

Toda po tem, ko se je Ancelotti odločil, da si bo raje vzel enoletne počitnice ob načrtovani operaciji vretenc, so se rdeče-črni dogovorili s srbskim strategom Sinišo Mihajlovićem, ki je kot trener Sampdorie odstopil pred nekaj tedni in medijem na nedeljskem dogodku pokrovitelja milanskega kluba že zatrdil, da bo "čez dva tedna trener Milana".

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.