Šport > Nogomet
14 ogledov

Ačimović gre v pokoj!

Žurnal24 main
Nekdanji slovenski reprezentant Milenko Ačimović se je nenadoma odločil, da konča svojo športno pot. V to ga je prisilila serija poškodb v zadnjih nekaj letih. Nazadnje je igral za dunajsko Austrio.

Nepričakovano je nogometno kariero v ponedeljek zaključil dolgoletni slovenski reprezentant Milenko Ačimović. Nekdanji vezist Olimpije, Crvene Zvezde, Tottenhama in Lilla je po nekaj mesecih razmisleka sklenil, da bo po ponavljajočih težavah s poškodbami zaključil svojo športno pot. S 13 goli je Mile še vedno na petem mestu večne lestvice strelcev slovenske nogometne reprezentance, medtem ko ga po številu nastopov (74) prekaša le Zlatko Zahovič (80). V nogometno brezčasnost se je vpisal z legendarnim zadetkom Ukrajini na stadionu za Bežigradom, ko je vratarja Aleksandra Šovkovskega za končnih 2:1 premagal s polovice igrišča, bil pa je strelec mnogih velikih zadetkov na poti Slovenije na obe prvi veliki tekmovanji – Euro 2000 in Mundial 2002. Mile, hvala za spomine!

Več sledi ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.