Šport > Nogomet
22 ogledov

Ačimović le želja Olimpije

seslar 002 Žurnal24 main
Agim Ibraimi tudi v prihodnje ostaja član Olimpije, medtem ko prihod Mileta Ačimovića ostaja le želja, je mogoče sklepati iz pogovora s športnim direktorjem Simonom Sešlarjem.

Nogometaši Olimpije so si po lanski uvrstitvi v prvo nogometno ligo spet izborili nastop v Evropi. Čeprav jih prve tekme čakajo že čez en mesec, še ni jasno, kakšen bo strokovni in igralski kader zeleno-belih.

Pogodbe namreč potečejo Škerjancu, Salkiču, Cvijanoviču, Pokornu, Šporarju, Roju in Cimerotiču, pa tudi trenerju Robertu Pevniku. "Pogodbo imam do 30. maja. S športnim direktorjem se še nisem pogovarjal o nadaljnjem sodelovanju. Pričakujem klic in sestanek. Mislim, da je strokovni štab pokazal, da je delal kakovostno, navsezadnje smo iz druge lige v enem letu napredovali v Evropo. Uveljavilo se je veliko mladih igralcev, kar potrjuje, da se je delalo kakovostno in zato si zaslužijo delo še naprej," meni Pevnik, ki si v primeru podaljšanja pogodbe želi: "Strokovni štab pričakuje, da bodo ti igralci ostali v klubu in da se okrepimo s tremi ali štirimi nogometaši. Sezono želimo nadgraditi, da lahko napademo sam vrh lestvice in dostojno zastopamo Slovenijo v evropskih pokalih. V ekipi si želim imeti zdravega Cimerotića, ki je že začel trenirati, ter Ačimovića. To bi ob novem stadionu pomenilo odlično podlago za dobro delo, uspehe in polne tribune."

Na naslov Olimpije ni prišla še nobena uradna ponudba za Agima Ibraimija, ki ima | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Kakšna bo usoda Pevnika in ostalih igralcev, smo želeli preveriti pri športnem direktorju Simonu Sešlarju. "V tem tednu se bomo tako s trenerjem kot z ostalimi igralci usedli in pogovorili o nadaljnjem sodelovanju, željah in razmišljanju. Oboji so v pretekli sezoni izpolnili pričakovanja in želje," ostaja skrivnosten Sešlar, ki pa se je zagotovo odrekel uslugam tujcev Milana Purovića in Leonarda Bonfima, ne pa tudi Agima Ibraimija, ki je z zadetki dokazal, da si zaslužil dres Olimpije. "Vso dokumentacijo glede bivanja je odnesel v Zagreb in zadeva naj bi bila roku dneva ali dveh urejena. Tako Ibraimi kot Joao Gabriel da Silva imata pogodbe še za eno leto. Veliko se govori o prestopu Ibraimija, vendar do zdaj uradno nismo zanj dobili še nobene ponudbe," je o usodi Ibraimija, za katerega naj bi se zanimali številni klubi, dejal Sešlar, ki bo moral razmišljati o želji navijačev, da ob praznovanju 100. obletnice kluba naslov državnega prvaka spet roma v prestolnico.

Mileta Ačimovića kot vse kaže še ne bo v Ljubljano. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Želja je naslov, ciljev pa brez osnove ne mislimo postavljati. Cilj bo sestaviti ekipo, ki bo sposobna igrati v vrhu slovenskega nogometa. Počakati bo treba še na skupščino, po kateri bo slika glede sredstev bolj jasna, in potem bomo lahko bolj konkretno govorili o ciljih," dodaja športni direktor zmajev, ki ga skrbijo tudi finance, zato s predragimi tujimi okrepitvami klub ne bo eksperimentiral: "Generalno je klub osredotočen na iskanje okrepitev v slovenskem prostoru. Dobri in kakovostni tujci so predragi za nas. Z imeni ne bomo operirali v medijih. Naše želje obstajajo, dokler zadeve ne bodo realizirane, o njih ne bomo govorili," pravi Sešlar, pri katerem smo želeli preveriti, kakšne so možnosti, da se v zmajevo gnezdo vrne Mile Ačimović: "Mile ima v Avstriji še veljavno pogodbo. Tam je zadovoljen. Težko je pričakovati, da bo pred iztekom pogodbe razmišljal o čem drugem. Naša želja je imeti igralca njegovega kova. Upam, da želi nekoč ponovno obleči zeleno-beli dres. Z njim sem se pogovarjal, dejal mi je, da ga pogodba še zavezuje, da ostane v Avstriji."

Na seznamu želja naj bi bili tudi člani reprezentance, v kombinaciji z Olimpijo se pojavljata tudi imeni Milan Osterc in Dare Vršič, o njih pa Sešlar po premisleku ostaja brez komentarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.