Šport > Nogomet
29 ogledov

Ačimović po 10 letih v Mariboru

Mile Ačimović se je dobro namestil v direktorskem stolčku Olimpije. (Foto: Benja Žurnal24 main
Športni direktor Olimpije Mile Ačimović se po desetih letih znova vrača v Ljudski vrt, kjer zeleno-bele ob 18. uri čaka večni derbi z Mariborčani. "Tekma bo velik test za fante," pravi bivši kapetan reprezentance.

Olimpija se bo po celi večnosti brez poraza zdaj pomerila z Mariborom. Pričakovanja?
Zelo sem vesel, da je derbi za obe ekipi na sporedu ob pravem trenutku. Igramo dobro, Maribor je v zadnjem kolu visoko zmagal, je vodilni na lestvici in je – to lahko rečemo – že prvak. To bo praznik nogometa. Osebno sem vesel, da grem po desetih letih spet v Ljudski vrt, pričakujem dobro vzdušje, ki ga v slovenski ligi kar velikokrat pogrešam. S spoštovanjem do drugih klubov – kaj takega se v Sloveniji lahko zgodi le na derbiju med Olimpijo in Mariborom.

Verjetno ste razočarani tudi nad obiskom na zadnjih domačih tekmah Olimpije ...
Fantje bi težko storili več. Igrajo dobro, zmagujejo, vendar bo ta proces – kot kaže – vzel nekaj časa. Navijači morajo spet začeti verjeti v to ekipo in počasi se bodo vračali na tribune.

Kako pomembna je ta tekma za naslednjo sezono? Olimpija bo verjetno želela dokazati, da je zrela za boj za prvaka.
Res je, ta tekma bo velik test za fante. Upam, da bomo jutri spet boljši, kot smo bili na prejšnjih tekmah. Sam pa veliko spremljam ligo in morebitne okrepitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.