Šport > Nogomet
20 ogledov

Ačimović: "Smo na pravi poti!"

Takole je Ačimović pozdravljal svoje nogometaše ob izhodu z igrišča, kjer je "pa Žurnal24 main
Milenko Ačimović je na prvem večnem derbiju kot športni direktor Olimpije ostal brez zmage. Po remiju z Mariborom je ostal optimist: "Razlika do vrha je prevelika, a Evropo si zaslužimo!"

Nekdanja reprezentančna tekmeca za prvo postavo Srečka Katanca sta si v soboto prvič stala nasproti še kot športna direktorja. Zlatko Zahovič je imel na klopi Maribora spet več razlogov za proslavljanje, saj je Milenku Ačimoviću in Olimpiji Ljubljani verjetno vzel zasluženo zmago, ki pa je pri zeleno-belih niso preveč objokovali.

Razlika je prevelika, da bi lahko govorili o lovu za Mariborom. Je pa res, da si ta ekipa Evropo zasluži in naredili bomo vse, da tja tudi pridemo.
Milenko Ačimović

"Škoda, da nismo zmagali. Tekmo smo zelo dobro odigrali, toda take priložnosti v eni takšni tekmi  proti enemu takemu nasprotniku bi morali izkoristiti. Ampak fantom nimam česa zameriti. Vseh 90 minut so se borili in bili dosti boljši kot Maribor. Mislim, da smo si zaslužili tri točke, ampak sreča ni bila na naši strani," je svoje misli po premiernem večnem derbiju kot športni direktor zeleno-belih strnil Ačimović.

Za razliko od nekdanjega reprezentančnega kolega Zahoviča zaenkrat (še) ne sedi na klopi poleg glavnega trenerja Dušana Kosiča, tako da je tekmo spremljal bližje tunelu za igralce. Olimpija je bila še enkrat boljše moštvo, toda pregovorna krilatica "žoga ni hotela v gol" bi težko bila bolj točna.

Če bodo fantje nadaljevali tako, kot so odigrali zadnje tekme, potem se ne bojim za rezultat in za to Olimpijo. Mislim, da bodo odnos do Olimpije in svojega dresa obdržali še v naslednjih tekmah. Smo na pravi poti."
Milenko Ačimović

"Nič ne moreš. Če žoga dvakrat zadane vratnico … Lahko gre samo v eno ali drugo smer. Proti Velenju je bila situacija enaka, danes je bila še enkrat takšna, žoga se je dvakrat odbila nazaj v polje, ni šla v mrežo. Ni kaj narediti," ni filozofiral Ačimović, ki je večkrat poudaril, da je bila Olimpija boljša ekipa in bi si zaslužila tri točke:

"Po pravici nisem pričakoval (da bo Maribor igral tako previdno, op. a.). Moji fantje so jih s svojo igro in dominacijo na tej tekmi prisilili v to. Ponavljam – dominirali smo celo tekmo in res mi je žal za fante in te tri točke, ker smo bili spet tako blizu s temi vratnicami in vsem skupaj. Lahko bi vzeli tri točke."

Zahovič klical Mileta: "Alo, mali 'šaran'!"
Za nekaj smeha je po koncu tekme poskrbel Zlatko Zahovič. Športni direktor Maribora je po tem, ko je na hitro opravil s sedmo silo, želel pred odhodom še pozdraviti Ačimovića, ki je ravno dajal izjave. "Ej! Alo! Mali 'šaran' (krap, op. a.)!" je želel zmotiti nekdanjega soigralca, ki pa se ni zmedel. Miselne igrice? Morda ...

Razlika do večnih rivalov po remiju ostaja velikih 21 točk. Da so vijoličasti (vsaj za Olimpijo) ta trenutek neulovljivi, je po tekmi priznal tudi Ačimović: "Razlika je prevelika, da bi lahko govorili o lovu za Mariborom. Je pa res, da si ta ekipa Evropo zasluži in naredili bomo vse, da tja tudi pridemo. Če bodo fantje nadaljevali tako, kot so odigrali zadnje tekme, potem se ne bojim za rezultat in za to Olimpijo. Mislim, da bodo odnos do Olimpije in svojega dresa obdržali še v naslednjih tekmah. Se pa vidi, da smo na pravi poti."

Pred tekmo se je veliko govorilo o prvem dvoboju nekdanjih reprezentantov in zdajšnjih športnih direktorjev ob robu igrišča, toda Ačimović obračunu z Zahovičem, ki na večnih derbijih še naprej ne pozna poraza, ne pripisuje prevelike teže: "Jaz in Zlatko sva pač športna direktorja svojih klubov. Konec koncev, ko se tekma začne, sva midva v avtu in nimava kaj. Fantje igrajo nogomet, midva sva ob igrišču, tako da ne moreva veliko pomagati. Do prvega sodnikovega žvižga lahko pomagava svojim fantom, od takrat naprej pa nimava več kaj," je za konec še povedal Ačimović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.