Šport > Nogomet
15 ogledov

Ačimovićev odgovor Mariboru: tišina!

Novinarska konferenca Olimpiije Ljubljane pred tekmo z Bohemians nkolimpija.si
Na torkovi novinarski konferenci Olimpije Ljubljane pred četrtkovo tekmo z irskim Bohemiansom je v zraku visel začetek prvega besednega obračuna med športnim direktorjem zmajev Milenkom Ačimovićem in njegovim štajerskim kolegom Zlatkom Zahovičem. Maribor po obtožbah na račun Olimpije po superpokalni tekmi z Domžalami kljub vsemu ni dobil odgovora, saj je Ačimović odgovoril s tišino.

Na novinarsko vprašanje, kako komentira besede Zlatka Zahoviča in uradno izjavo NK Maribora, v kateri so Štajerci zapisali, da se "pripravlja prostor za odpiranje poti proti vrhu Olimpiji", je športni direktor zeleno-belih Milenko Ačimović samo odkimal in ostal tiho, na naše vprašanje, če bodo v klubu tako reagirali vsakič, ko bo iz Ljudskega vrta priletela kakšna strupena puščica pa je pristavil: "Kar se tiče tega primera zdaj, gotovo nimamo česa povedati. Kar se tiče bodočih primerov, pa bomo videli."

Ačimović tako ni zasenčil priprav za četrtkovo tekmo proti irskem Bohemiansu, kjer bodo zmaji skušali nadaljevati obetajočo pot v Evropi. "Irci kot Irci – z njimi je vedno težko igrati, to vemo že z reprezentančnih in tudi klubskih tekem. Nikoli nam niso odgovarjali. Način igre, ki ga oni gojijo, zna biti zelo težek in naporen. Preskakujejo igro, igrajo na vsako prekinitev, ki so pri njih zelo nevarne. Fizično so zelo dobro pripravljeni, disciplinirani, tako da se moramo držati svojih navodil, tako kot so fantje odigrali prejšnji teden, če bodo še enkrat ponovili tako tekmo, se ne bojim za Olimpijo," je Ačimović povedal o četrtkovih nasprotnikih. Ti na brniško letališče prihajajo že čez nekaj ur, saj bodo pristali ob 0.30 zjutraj.

Športni direktor Olimpije bo skupaj z direktorjem kluba Sanelom Konjevićem v petek odpotoval v Nyon, kjer bo na sporedu žreb naslednjega kola tekmovanja, ki bi zeleno-belim lahko namenil tudi klube kot so Atlético Madrid, Stoke City in Crvena Zvezda. Ačimović je priznal, da je že razmišljal o potencialnih nasprotnikih: "Po pravici povedano ja (sem razmišljal, op. a.). Tudi, če ne bi hotel, o žrebu razmišlja ogromno ljudi okrog mene. Ogromno je nekih želja glede naslednjih nasprotnikov, ampak še vedno vztrajam pri tem, da je treba prvo premagati Bohemians in da potem vidimo, katera ekipa bo prišla na Stožice. To bomo vsi skupaj zelo hitro videli, zdaj pa da imam neko posebno željo glede tega, kdo bo prišel – imam, ampak vam ne bom povedal (smeh)."

Trener zmajev Dušan Kosič je še kot nogometaš Olimpije odigral obe zadnji tekmi proti kakemu irskemu nasprotniku. Shelbourne je leta 2003 vodil Pat Fenlon, ki se tokrat na Stožice vrača z Bohemiansom. "Ogledal sem si ti tekmi. Vem, da sta tudi dva igralca zdaj pri Bohemiansu, ki sta takrat igrala, a sta zdaj stara 34 in 35 let in sta v kadru, tudi trener je bil takrat isti. Kot igralec se spomnim, da sta bili obe tekmi zelo trdi in da nam je gol uspelo zabiti šele okrog 72. minute. Tudi slučajno nista bili lahki tekmi in podobno pričakujem tudi ob tej priložnosti," je povedal Kosič. Olimpija je takrat Shelbourne izločila s težkih 1:0 za Bežigradom in zanesljivo zmago v gosteh (2:3).

"Zavedamo se, da nas čaka garanje, težka tekma z nasprotnikom, ki je čvrst v duelih, v skoku so nepredvidljivi in sposobni kaznovati vsako napako. Čaka nas zahtevno delo, ampak kot trener se veselim te tekme, ker zaupamo v naše fante. Pokazali so, da so mogoče preskočili neko stopnico, da se znajo nositi s pritiskom. Sami smo se v slačilnici tudi dogovorili, da je zadeva za nas zaključena. Mogoče je v javnosti izgledalo, da smo se veselili kot majhni otroci, ampak fantje so si z delom zaslužili malce poveseliti, ampak zdaj smo tudi delali na tem, da pozabimo na vse, kar se je zgodilo, in da se zelo odgovorno pripravimo za irskega nasprotnika. Verjamem v naše fante, da so nam sposobni dati še eno tako predstavo, kot je bila zadnja," je analizo nasprotnika nadaljeval Kosič, ki bo tokrat lahko prvič računal na novega napadalca Dragana Čadikovskega, medtem ko bo drugi napadalec moštva Adnan Bešić zaradi suspenza treh tekem na voljo šele v naslednjem kolu, če se bodo zmaji tja seveda uvrstili.

"Da ne bo izpadlo kot prošnja, ampak na prejšnji tekmi se je pokazalo, da so fante ponesli tudi gledalci. Drugače je igrati pred takim številom gledalcev, kot je bilo ob zadnji priložnosti. Srčno upam, da se bodo odzvali in nam pomagali tudi na tej tekmi in da bomo vsi skupaj ustvarili tako vzdušje, kot si ga Ljubljana zasluži," je poziv navijačem še enkrat poslal Kosič. Olimpija zdaj igra in dosega rezultate, tako da naj navijači ne bi imeli več nobenih izgovorov. Ali pač?

Komentarjev 1
  • Katja Lovšar 17:50 12.julij 2011.

    Vrjamem v vas OLIMPIJA ! VI ZMORETE VSE !!!!!!